Baro başkanı ile avukat arasındaki hakaret davası Yargıtay'a taşındı

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:53
Baro başkanı ile avukat arasındaki hakaret davası Yargıtay'a taşındı






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin ile Avukat Ramazan Ural arasındaki hakaret davası Yargıtay'a taşındı. Avukat Ramazan Ural, Baro Başkanı Rıza Öztekin´in kendisine hakaret iddiasıyla yargılandığı ve beraat ettiği davayı Yargıtay´a götürdü.

Bir süre önce yapılan Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu toplantısında, üyelerden Ramazan Ural'ın, alınan karara muhalif kalması üzerine Başkan Rıza Öztekin ile aralarında sözlü tartışma yaşandı. İddiaya göre, tartışma sırasında Başkan Öztekin meslektaşı Ural'a Neden aldığımız karara muhalefet ediyorsun? Hasta mısın nesin sen? Bir gün senin hakkında öyle bir yorum yapacağım, göreceksin sen. şeklinde sözler söyledi. Yaşanan bu gelişme üzerine Avukat Ural, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle konuyu savcılığa taşıyarak, Baro Başkanı hakkında şikayetçi oldu. Konuyla ilgili savcılığın yaptığı soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Baro Başkanı Öztekin hakkında, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakaret ve tehdit suçundan dava açıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasında savcı, mütalaasında Başkan Öztekin'in tehdit suçundan beraatını, ancak hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Başkan Öztekin ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, kimseye hakaret etmediğini ifade etti. Davanın 3. duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, hakaret edildiğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle Öztekin´in beraatına karar verdi. Ancak davacı Ural, yerel mahkemenin verdiği beraat kararına itiraz ederek, avukatı Murat Uzun aracılığıyla Yargıtay'a başvurdu.

Avukat Uzun, yerel mahkemenin delil yetersizliğinden dolayı verdiği beraat kararına katılmadıklarını ve bu nedenle konuyu Yargıtay'a taşıdıklarını kaydetti. Tanığın açık ve net ifadeleriyle suçun işlendiğinin belli olduğunu belirten Uzun, bu bağlamda Yargıtay´ın dosyayı bozacağına inandıklarını ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.