Başarılı öğrencilere profesör maaşı

18 Temmuz 2011 Pazartesi 21:17
Başarılı öğrencilere profesör maaşı







Devlet üniversiteleri arasında son zamanlarda yıldızı bir anda parlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite (ÇOMÜ) kendisini tercih edecek olan başarılı öğrencilere okul boyunca konaklama kapsamında sunacağı VİP hizmetin yanı sıra bir de profesörlerin aldığı kadar maaşı burs olarak verecek.

Çanakkale'nin tarih ve kültür kenti olmasının yanında eğitim şehri olması için kolları sıvadıklarını ve gece gündüz demeden projeler üreterek bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr.Sedat Laçiner, iyi öğrenci ve bilim adamı çekme konusunda özel üniversiteler kadar iddialı olduklarını kaydetti. Bu kapsamda işe ilk olarak kampüslerdeki binaların alt yapı eksikliklerini gidermekle başladıklarını kaydeden Laçiner, Türkiye'de eşi benzeri olmayan çok modern bir tıp fakültesi binasını Terzioğlu Kampüsü içine yapmak için kolları sıvadıklarını belirtti. Yapılan bu çalışmaların karşılığını kısa zamanda alacaklarını ifade eden Türkiye'nin 38 yaşındaki en genç rektörü olma rekorunun sahibi Prof. Dr. Sedat Laçiner, İyi bir üniversite olma iddianız varsa, iyi bilimadamlarınızın, çok iyi personelinizin olması lazım. Bugünün dünyasında kıran kırana bir mücadele var, iyi bilim insanı ve iyi öğrenci çekmek için.
ÇOMÜ Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitesi olma yönünde iddiası var. Böyle bir iddiamızla iyi bilim adamları ve öğretim elemanlarını üniversitemize çekmek için kurumumuzu iyi bir yer haline getirmeye çalıştık. Buradaki alt yapıyı değiştiriyoruz.
Laboratuvarları genişletiyoruz. Kütüphane ve dersliklere yatırım yapıyoruz. Kısacası bilim adamlarına cazip gelecek bazı avantajlar sağlamaya çalışıyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki, iyi bir öğrenci yoksa çok iyi alt yapı ve bilim adamları yeterli olmuyor. Bu nedenle üniversite sınavında en iyi dereceleri elde eden öğrencilerimize ÇOMÜ olarak çok cazip avantajlar sunmaya karar verdik. Kentin önde gelen hayır sever iş adamları ve vakıf yöneticileri bizlere ciddi anlamda destek verdi. Sınavda ilk 100'e giren üç öğrenciye profesör maaşı olan 3 bin 700 lira tutarında burs vermeyi kararlaştırdık. Bu üç öğrenci dört yıl boyunca başarılı oldukları süre içerisinde profesör hocaları kadar maaş alacaklar.
Yine bu kapsamda üniversitemizin tatil köyü statüsünde olan otelinde okul dönemince servisli bir şekilde konaklama, okulda öğle yemeği ve iş garantisini de bu öğrencilerimize veriyoruz. Yani öğrencilerin ihtiyaç duyacakları ne varsa biz burada onlara veriyoruz ve onlara da okulu en iyi dereceyle bitirmek düşüyor. Bu öğrencilere verilen imkanlarla kontenjanımız sınırlı değil.
Çanakkale'deki iş adamları ve yardım severler ile vakıflar tarafından yüzlerce öğrenciye yine burs imkanı sağlıyor olmamız üniversitemizi tercih edilir bir hale getiriyor. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.