Başbakan Davutoğlu açıkladı: 70 bin mülteci Türkiye'ye geliyor

Başbakan Davutoğlu açıkladı: 70 bin mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor, Sınırda 7 bin Türkmen bekliyor..

04 Şubat 2016 Perşembe 13:17
Başbakan Davutoğlu açıkladı: 70 bin mülteci Türkiye'ye geliyor






Başbakan Davutoğlu açıkladı: 70 bin mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor

Londra'da Suriye için düzenlenen toplanan dünya liderleri toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu. Rusya,. İran ve Suriye güçlerinin yoğun şekilde bombaladığı Halep'ten 70 bin kişinin Türkiye'ye gelmek için yola çıktığını açıkladı.
Suriye'deki son gelişmeler hakkında toplantıya katılanlara bilgi veren Başbakan Davutoğlu 'Sabah saat 05.00'te önüme gelen raporda 5 bin kişi sınırımıza ulaştı. Halep'in kuzeyinde yer alan kampalra durumu ağırlaşan 70 bin kişinin de Türkiye'ye gelmek üzere yola çıktığını öğrendik. Biz açık kapı politikamıza devam ediyoruz, Bunları da alacağız, ancak Suriye ve Rusya'nın verdiği sözü tutmalı' dedi

"BİZ MÜLTECİLERİ EVSİZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Ben milletimizle gurur duyuyorum, hiç mülteci akınına isyan etmediler. Biz evlerimizi, okullarımızı açtık. Biz onları yalnız bırakmayacağız. Türkiye şu ana kadar çok büyük bir yardım yaptı. Ne olursa olsun Türkiye elindeki olan herşeyi paylaşacaktır ve biz mağdurlara yardım etmedik diye tarihe geçmeyeceğiz. Biz onları evsiz, gıdasız bırakmayacağız.

"SURİYE'DE SAVAŞ SUÇU İŞLEYENLERE KARŞI OMUZ OMUZA OLMALIYIZ"

Bu yüzyılda biz insanlar olarak sorumluyuz. Cenevre Görüşmeleri'nde yine bütün isteğimize rağmen gerçekleşmedi. Çünkü Cenevre'ye gittiğimizde hala bombardımanlar devam ediyordu. Esed rejimi ve DAEŞ'e karşı birlikte omuz omuza durmalıyız. Kim Madaya kuşatmasının mantığını anlatabilir? Suriye krizinin sebeplerine inmeliyiz. Bu sabah 5'te Türkiye'den ayrıldım. Türkiye'nin sınırında 70 bin sığınmacı bekliyor. Bunun sebebi hava bombardımanı ve Halep'e yapılan saldırılar. Şu an benim kalbim ülkemin sınırında, yeni gelenleri nereye yerleştirmeliyiz, onu düşünüyorum. Bütün meslektaşlarıma sesleniyorum, sadece 2 buçuk milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkenin Başbakanı olan biri olarak değil, insan olarak sesleniyorum. Suriye'de savaş suçu işletmeyenlere karşı omuz omuza olmalıyız.
Son Güncelleme: 04.02.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.