Başbakan Erdoğan: Şartlar oluşursa Gazze'ye giderim

19 Temmuz 2011 Salı 16:57
Başbakan Erdoğan: Şartlar oluşursa Gazze'ye giderim






Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silvan'daki terör saldırısının sıradan bir olay olmadığını söyledi.
Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda KKTC'ye hareketinden önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na araştırma yapma talimatı vermesinin sorulması üzerine, "Bu olay sıradan bir olay değil. Dolasıyla güvenliğimizle alakalı, 13 yavrumuzun şehit olduğu böyle bir olayın Genelkurmay tarafından incelenmesi, tetkiki yapılacağı gibi bir de sivil gözle, sivil iradenin aynı şekilde inceleme yapması, en doğal, en tabii bir yöntemdir. Toplumdaki, halkımız arasındaki soru işaretlerine de cevap oluşturabilecek bir araştırmayı çok yönlü yapmamızın uygun olacağına inanarak böyle bir kararı kaldık. Böyle bir talimatı vermiş bulunuyoruz."

GAZZE'YE GİDEBİLİRİM
Erdoğan, Gazze'ye ziyaret edeceği yönündeki Filistin basındaki haberlerin hatırlatılması üzerine, Mısır ziyareti sonrasında Gazze'ye gitmeyi planladığını söyledi. Erdoğan, "Mısır ziyaretimden sonra Gazze'ye geçme arzumuz var. Bu henüz kesinleşmiş değil. Eğer şartlar oluştursa bir Gazze ziyareti doğrusu düşünüyorum. Onun için Dışişlerimiz bu konuyla ilgili çalışmalarını yaparak alacağımız neticeye göre böyle bir ziyareti doğrusu arzuluyorum." dedi.

KİMSE İYİ NİYET BEKLEMESİN
Erdoğan, Silvan saldırı sonrasında yapanların "kimse bizden iyi niyet beklemesin' yönündeki açıklamasının açılım bitti mi, askeri yöntemlere geri dönülüyor mü?' yönünde yorumladığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bazı şeyleri birbirine karıştırıyoruz. Bizim Milli Birlik ve Kardeşlik Projemiz ülkemizdeki 74 milyonadır. Bu 74 milyon içinde sadece benim Kürt kökenle kardeşlerimi kapsayan bir hedef değildir. Bu kapsam çok geniştir. Milli ve milliyet içinde benim ülkemdeki bütün etnik unsurlar var. Hepsini kapsayan bir kardeşlikten bahsediyorum. Onlara yönelik de projelerimiz var. Terörist kötü niyetlidir. Kötü niyetli olan bizlerden iyi niyet beklemesin. Buna rağmen atılması gereken adımlar neyse starteji, taktikler bazın ilgili birimlerimiz onların adımlarını çok daha ciddi şekilde atacaklardır. Buna göre atılacak bir çok adımlar vardır. Bunun üzerinde arkadaşlarım çalışmalar yapıyor, yapacaklar." dedi. 
Erdoğan, geçtiğimiz dönemde hudut birlikleri alanında adımlar attıklarını, başka adımlarda atacaklarını söyledi. Erdoğan, bölgeye yönelik istihbari kaynakları, Kuzey Irak'taki gelişmeler çok daha farklı şekilde gelişeceğini kaydetti. Terörle mücadelenin uzun süreli bir iş olduğunu ifade eden Erdoğan, "Herkesin bazı şeyler söylüyor. 'Eta şöyle yaptı, İra böyle yaptı' diye. Hangisi bitirdi. Terörle mücadelenin sıfırlanması, tamamen bitmesi kim söylüyorsa yalandır. Terör mücadelede onu zayıf bitirdiğiniz noktadır en ideal noktadır. Biz bunu minimize etmenin mücadelesini bedeli ne olursa olsun vereceğiz." diye konuştu.
Erdoğan, terör örgütü tarafından kaçırılan üç kişi ile ilgili çalışmaların hassasiyet içinden devam ettiğini söyledi.

RUM KESİMİNİN DÖNEM BAŞKANLIĞI
Kıbrıs Rum kesiminin dönem başkanlığında Türkiye ile AB'nin ilişkilerin donacağı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bu bizim hükümet olarak kesin tavrımızdır, kararlılığımızdır. Biz, tanımadığımız Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile nasıl olurda Avrupa Birliği'nde onun birliğe alınmasını, kabul işareti olarak görüp, onunla masaya oturmak, onun dönem birliğini kabul edemeyiz. Bize bu teklifin kabul edilmesi bile bulunması bile çok yanlış bir şey. Avrupa Birliği ne düşünür? Bunların hiç biri bizi ilgilendirmez. Avrupa Birliği Güney Kıbrıs Rum Yönetimini kabul ederken bunu düşünseydi. Bunu o zaman düşünmediler ve bize karşı yanlış yaptılar. Bize karşı dürüst davranmadılar. Bize karşı Kıbrıs'ta referandumun yapılmasını hususunu dile getirdiler. KKTC'de yüzde 65 evet çıktığı halde, Güney'de yüzde 75 hayır çıktığı halde kalkmışlardır, hayır diyenleri ödüllendirmişlerdir. Bütün ödüllendirmelerin hepsi de Avrupa müktesebatına da terstir. Çünkü şu anda Kıbrıs'ta müstakil Kıbrıs devleti diye bir şey yoktur. Kuzeyde kim var. Kuzeyde Türk devleti var, onlar sadece güneyde var. Kimse dünyayı altmasın, hele kimse bizi aldatmasın. Tamamen ortadan hatla ayrılmış ayrılmış bir Kıbrıs var. Dolasıyla Güney Kıbrıs'a böyle bir dönem başkanlığı vermeleri halinde biz kesinlik kendilerini tanımıyoruz. Güney Kıbrıs'la masaya oturma, görüşme asla böyle bir şey yapmayız." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.