Başbakan Erdoğan'a 'Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü' verilecek

06 Kasım 2012 Salı 18:38
Başbakan Erdoğan'a 'Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü' verilecek






ANKARA (CİHAN)- İkinci Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü'nün, dünya barışına katkılarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesi kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan'a ödülü belirlenecek bir tarihte Orhun Anıtları'nın hemen başında verilecek.

Avrasya Kalkınma Platformu, Avrasya Kalkınma Düşünce Enstitüsü, Başkent Platformu ile Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği tarafından organize edilen 'Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü'ne bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan layık görüldü. Ödülle ilgili Ankara Royal Carine Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı ve Aktüel Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cengiz, Başkent Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt, Moğolistan Dostluk Derneği Başkanı Murat Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve AK Parti 23. Dönem Düzce Milletvekili Celal Erbay katıldı.

BAŞBAKAN, SADECE MAZLUM İNSANIN YANINDA DEĞİL, MAZLUM EŞYANIN DA YANINDA

Ödülün neden Başbakan Erdoğan'a verildiği ile ilgili açıklama yapan Erbay, öncelikle Orhun Anıtları'nın yok olmaya yüz tutmuşken, Başbakan Erdoğan tarafından adeta tekrar ihya edildiğine dikkat çekti. Erbay, söz konusu kuruluşların da bu canlılığı korumak için böyle bir ödül organize ettiğini belirtti.

Erbay, Başbakan'ın neden ödüle layık görüldüğünü şu sözlerle açıkladı: Tarih boyunca bu millet hep mazlumun yanında yer aldı. İşte Başbakan Erdoğan da Filistin'de, Gazze'de, Tunus ile başlayan Fas ve Libya'yla devam eden Arap Baharı olaylarında, 2008 yılında Rusya'nın Gürcistan'a yaptığı saldırılarda ve son olarak Arakan'da, yani her zaman mazlumların yanında oldu. Arakan'da bizzat eşi ve kızı ile iradesiyle olduğu için Başbakan. Yunus Emre Vakfı ile dünyanın dört bir yanına Yunus'un dilini ve sevgisini yaydığı için Başbakan. Sadece mazlum insanların değil, Orhun Anıtları'nda olduğu gibi mazlum eşyalarında yanında olduğu için Başbakan Erdoğan.

Başkent Platformu Genel Başkanı Kurt ise 'Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü' Komite Başkanlığı'na kendisinin getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ödül komitesinin, değerli insanlardan oluştuğunu, dünyanın birçok ülkesinden insanlığa hizmet etmiş ve hizmet etmeye devam eden şahsiyetlerden oluştuğunu söyledi. Ödüle, 100 önemli isimin aday gösterildiğini bildiren Kurt, ödülü siyaset ve devlet adamı olmasının ötesinde barış ve kardeşlik adına uluslar arası diplomatik çalışma ve gayretlerinden ötürü Başbakan'a layık görüldüğünü ifade etti. Yakın zamanda Bilge Kağan çalıştayları yapılacağını aktaran Kurt, bu çalıştaylar sonrası Başbakan Erdoğan'a ödülünün takdim edileceğini vurguladı.

BİLGE KAĞAN'IN ÖLÜMÜNDEN SONRA ANITLAR İLK DEFA BAŞBAKAN İLE AYA KALKTI

Bu ödülün fikir babaları olan platformların özellikle Avrasya coğrafyasında çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da bu çalışmaların en önemlilerinden birinin de bu ödül olduğunu dile getirdi. Bilge Kağan'dan söz edilirken bu anıtlarla alakalı Başbakan Erdoğan'ın 2005 yılındaki Moğolistan ziyaretinde vurgu yapan Erdoğan, o ziyarette kendisinin de olduğunu ve Başbakan'ın yok olan anıtların yeniden ihyası için verdiği talimatları anımsattı. Erdoğan, 46 kilometre yol ile anıtların restorasyonun 2008 yılında bittiğini ve insanlığa armağan edildiğini kaydetti. Bu ödülün Başbakan'a armağan edilmesinin çok yerinde bir karar olduğuna işaret eden Erdoğan, Bilge Kağan'ın ölümünden sonra anıtların ilk defa Başbakan tarafından ayağa kaldırıldığına vurgu yaptı.

Başbakan'ın sadece bu dünyanın değil, bütün dünyanın lideri olduğu için bu ödülün ona layık görüldüğünü aktaran Murat Şahin ise ödülün tam da yerinde verilmesini, ataların at koşturduğu coğrafyanın kokusunun herkes tarafından alınması ile açıkladı.

Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı ve Aktüel Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cengiz de yaptığı konuşmada, ödülün isminden de anlaşılacağı üzere dünya barışına katkı verene bu ödülün layık görüldüğünü bildirdi. Cengiz, tıpkı diğer konuşmacıların değindiği gibi Başbakan'ın Arakan'da, Filistin'de, Suriye'de mazlumların yanında olduğuna dikkat çekti. Cengiz, ödülün Başbakan'a takdim edileceği tarihin yapılacak çalıştaylar sonrası belirleneceğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.