Başbakan Yıldırım; Afrin'e kara operasyonu yarın

Afrin operasyonunun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar. Bahçeli "Milletimize, devletemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

20 Ocak 2018 Cumartesi 21:52
Başbakan Yıldırım; Afrin'e kara operasyonu yarın






Başbakan Yıldırım; Afrin'e kara operasyonu yarın

Afrin'de teröristlere yönelik operasyonun başlamasının ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım: "Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşi ile alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir" dedi.

OPERASYON MEŞRUDUR

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’de kapsamlı harekatın başladığını belirterek, “Bu harekat Türkiye'nin meşruiyetini uluslararası hukuktan, BM kararlarından aldığı harekattır” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’deki Zeytin Dalı Herekatı’na ilişkin, "Kapsamlı harekat başlamıştır. Harekatın ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşiyle alanı yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Bu operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçiğin yanı sıra Özgür Suriye Ordusu'ndan da katılanlar vardır. Türkiye'nin hedefi asla ve asla Suriye'nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş, güney sınırımızda Suriye'nin Kuzey Batısından, Afrin'den son üç yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik ataklar, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmaktır" dedi.
Yıldırım, "Bu harekat Türkiye'nin meşruiyetini uluslararası hukuktan, BM kararlarından aldığı harekattır. Harekat, 'Zeytin Dalı Harekatı'dır. Barış, huzur, esenlik getirmeyi hedefleyen bir harekattır. Bu önemli faaliyetin ne olduğunun, ne olmadığının, bu konuda yapılan çalışmaları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlatma imkanımız oldu" dedi.


ASKERLERE ALKIŞLI DESTEK

TSK'nın Afrin'e yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında hava saldırısı aralıklarla devam ederken, Suriye sınırına askeri sevkiyat da sürüyor. Askeri konvoyun Hatay'ın Hassa ilçesi Ardıçlı Mahallesi'nden geçişi sırasında yolda toplanan vatandaşlar, askerlere alkışlar, ıslıklar ve tezahüratlarla moral verdi. Askerler de kalabalığa, aynı şekilde alkışlarla ve el sallayarak karşılık verdi. Kalabalıktan bazıları ellerindeki Türk bayraklarını sallarken, bazıları da konvoyun geçişini cep telefonlarıyla sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı.

Son Güncelleme: 20.01.2018 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.