Başkan Akgül'den Kadın Sığınma Evi'ne ziyaret

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:32
Başkan Akgül'den Kadın Sığınma Evi'ne ziyaret






ANKARA (CİHAN)- Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ağustos ayında hizmet vermeye başlayan Kadın Sığınma Evi'ni ziyaret etti. Meclis Başkanvekili Erdal Ak ve eşi Zeliha Akgül ile birlikte Mamak Belediyesi Kadın Sığınma Evi'ni gezen Akgül, Sorumlu Müdür Sosyal Hizmet Uzmanı Hilal Gürpınar'dan bilgi aldı. Akgül, burada misafir edilen kadın ve çocuklarla sohbet ederek dertlerini dinledi.

Akgül, Ülkemizde birçok kadın; dışlanma, dövülme ya da öldürülme korkusuyla yaşam tercihlerini sınırlandırmak zorunda kalıyor. Açtığımız sığınma evinde şiddete maruz kalan veya evsiz, barınmasız durumdaki kadınlarımıza ve çocuklarına kucak açıyoruz. dedi.

Kalacak yeri olmayan, sözlü, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınların önce ilk kabul merkezlerine müracaat edip, sonra sığınma evlerine yerleştirildiklerini belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Hilal Gürpınar ise Misafir edilen bayanlarımızı önce dinliyoruz. Ardından, 15 günlük ilk adım odasına yerleştiriyoruz. Bir hafta alışma sürecinden sonra kadınlara İŞKUR ile ortaklaşa iş bulmaları konusunda yardımcı olurken, mevcut psikolojilerinden kurtulmaları için takı yapımı, dikiş gibi meşgaleler buluyoruz. Kadınlara, kişisel bakımın yanı sıra kadın ve çocuk psikoloğu olmak üzere psikolojik destek sağlıyoruz. Konuk evimizde şu an 7 kadın ve 9 çocuğumuzu misafir ediyoruz. diye konuştu.

Kadın Sığınma Evi'nde kalan kadınlar, Mamak Belediyesi Aile Okulu eğitmenleri tarafından haftada bir kez, kadın-erkek ilişkisine dair talep ettikleri konularda eğitime tabi tutulurken, yine Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce de 15 günde bir sağlıkla ilgili konularda bilinçlendiriliyor. 20 kadın ve 8 çocuk kapasiteli sığınma evinde, çevre ilçeler ve illerden gelen kadınlar da konuk ediliyor.

Bugüne kadar 40 kadın ve 29 çocuğun konuk edildiği sığınma evinde, kadınlar 3 ay misafir edilirken, 3 aylık süreçte toparlanamayan kadınlara, bir kereye mahsus 6 ay konuk olma hakkı sağlanıyor. Şiddete maruz kalan, şiddete karşı mücadeleyle ilgili bilgi almak, yasal haklarını öğrenmek ve kadın sığınma evinde kalmak isteyenler, Mamak Belediyesi'nin 363 84 76 numaralı kadın danışma hattını arayarak bilgi alabiliyor.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.