Başkan Altepe: 250 milyar dolarlık spor turizmi pastasına adayız

07 Aralık 2012 Cuma 15:36
Başkan Altepe: 250 milyar dolarlık spor turizmi pastasına adayız






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tamamlanma aşamasına gelen Timsah Arena ve sayısı 102'yi bulan spor tesisleriyle yılda 250 milyar dolarlık spor turizmi pastasına aday olduklarını söyledi.

Recep Altepe, Merinos´taki Gönül Dostları Sofrası'nda Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Sami Mengütay ve Türkiye Kano Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Doç.Dr. Hasan Hüseyin Oruç'u ağırladı.

Ziyarette konuşan Başkan Altepe, en büyük hedeflerinin Bursa'yı spor kenti yapmak olduğunu kaydetti. Bu hedefi sadece söylemde değil eylemde de gerçekleştirdiklerini belirten Altepe, Bursa´da her alanda spor tesislerinin kurulması ve spor yapılabilmesi için gerekli alt yapıyı hazırlama yönünde ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Bursa'da şu anda biten ve bitmek üzere olan 102 spor tesisinin bulunduğunu hatırlatan Altepe, Daha fazlası da inşallah, bu dönem içerisinde tamamlanmış ve hizmete alınmış olacak. Hedefimiz, herkesin spor yapabilmesi ve sporla konuşulan bir kent olmak. dedi.

Bursa'da herkesin sporla buluşmasını sağlamanın yanında yılda 250 milyar dolarlık hacme sahip spor turizmi pastasına da dahil olmak istediklerini belirten Altepe, Timsah Arena da dahil tüm spor tesislerinin bu amaca hizmet ettiğini vurguladı.

Altepe, Bursa'nın en büyük turizm alanlarından biri olan spor turizminde hak ettiğini mutlaka alması gerektiğini dile getirdi. Kano sporu için Türkiye Kano Federasyonu'yla ortak çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Altepe, Uluabat'ta kano sporuna ilişkin başlatılan yatırımların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Kano sporunda Bursa'yı taşıyacak en önemli unsurun şehrin kalbinde yapılan ve 500 bin metrekarelik alana sahip bulunan Hüdavendigar Parkı'ndaki kano düzenlemeleri olduğunu kaydeden Altepe, Kitleleri sporla buluşturacak şekilde, Hüdavendigar Parkı'nda kano için yaptığımız düzenleme inşallah Bursa'nın da Türkiye Kano Federasyonu'nun da en önemli güçlerinden biri olacak. Tüm yatırımların dünya ve Avrupa spor şampiyonalarının Bursa'ya çekilmesi hedefini güdüyoruz. Hem sportif aktivite hem de turizm olayı her yönüyle bir kazanç. Onun için bizde bunu samimi olarak önemsiyoruz. ifadelerini kullandı.

MENGÜTAY: YETİŞTİRDİĞİMİZ ANTRENÖRLER 20 KULÜBE HİZMET VEREBİLECEK KAPASİTEDE

Ziyarette konuşan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Sami Mengütay ise federasyon olarak Bursa'da yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bursa'nın genelde kara sporu yapılan bir şehir olarak bilindiğini fakat gerek sahil şeridinde gerekse kanyonlarda su sporları yapılabilecek mükemmel alanlara sahip olduğunu belirten Mengütay, Büyükşehir Belediyesi'yle bu alanların değerlendirilmesi yönünde başlattıkları çalışmalar sonucu açılan kano antrenörlük kurslarından 10 kişiyi mezun ettiklerini söyledi. Mezun edilen kano antrenörlerinin 20 kulübe hizmet verebilecek kapasitede olduklarını ve onlarca gencin kano sporuyla buluşturulabileceğini ifade eden Mengütay, Bursa'daki etkinliğin daha da artması ve Türkiye´ye örnek olması için kent sınırları içerisinde yapılan kanal parkurun bitmesini beklediklerini vurguladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.