Başkan Altepe: Yatırımlarda insan faktörünü ön planda tutuyoruz

06 Aralık 2012 Perşembe 16:14
Başkan Altepe: Yatırımlarda insan faktörünü ön planda tutuyoruz






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımlarda insan faktörünü ön planda tuttuklarını söyledi.

Recep Altepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Bursa Almira Otel´de düzenlenen 'İşçi Sağlığı ve Güvenliği' konulu tanıtım seminerine katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Başkan Altepe, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu, insan odaklı ve insana değer veren yapıda bulduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak ürettikleri tüm hizmet ve yatırımlarda insan odaklı çalıştıklarını vurgulayan Altepe, Bursalıların çağdaş bir kentte çağdaş şekilde yaşamaları için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Başkan Altepe şöyle konuştu: İşçi sağlığı ve güvenliği, bu açıdan baktığımızda, bizler için de öncelikli hedefler arasında bulunuyor. 'Bursa kalite şehri olmalıdır, her şeyde kalite' diyoruz. Özellikle üretimde büyük hedeflerimiz var. Kendi araçlarımızı, kendi cihazlarımızı üretme konusunda büyük heyecan ve girişimlerimiz var. Tüm bunlarda insan odaklı çalışmayı ön plana alıyoruz. Çünkü gelişebilmemiz, hedeflerimize ulaşabilmemiz, teknolojinin yanında insan faktörüyle de yakından ilgili. Üretirken sağlıklı üretimler gerçekleştirmek ve insan odaklı çalışmak, başarılı olabilmemiz için çok önemli.

Altepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'yla Bursa'da her alanda ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Altepe, çalışma hayatında iş kazasını önleyici yaklaşımın uygulanması ve kazadan önce 'kazayı nasıl önlerim' düşüncesinin yaygınlaştırılması için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumlara ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'de özellikle tersane, maden ocakları ve inşaatlarda ortalama her gün 3 kişinin iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Altepe, benzer kazaların önlenmesinde herkese görevler düştüğünü kaydetti.

Başkan Altepe, Özellikle inşaatlardaki iş güvenliği konusu şu anda birinci öncelik olarak karşımızda duruyor. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüzle birlikte atılacak her adımda varız. Ortak çalışmalara zaten başladık. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda da yer almaya hazırız. Birçok konuda olduğu gibi inşallah, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da Türkiye'ye örnek bir kent oluruz. diye konuştu.

Toplantının açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ise iş sağlığı ve güvenliği konusunda revize edilen yasanın 81 ilde ayrı ayrı tanıtılmasının çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Eskiden revize edilen yasanın duyurusunun sadece Resmi Gazete'den yapıldığını ve herkesin bu yasadan sorumlu tutulduğunu kaydeden Eren, Eski haliyle sadece kamu kurumlarını ve belli ölçekte işletmeleri kapsayan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, yeni haliyle tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörü kapsıyor. Ve bu kapsama alanı, ayrım olmaksızın tüm halka ayrı ayrı tanıtılıyor. Tebrik ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.