Başkan Çakır: Malatya 'büyükşehir' statüsüyle planlı büyüyecek

06 Aralık 2012 Perşembe 13:46
Başkan Çakır: Malatya 'büyükşehir' statüsüyle planlı büyüyecek






MALATYA (CİHAN)- Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın 'büyükşehir' statüsüne kazanmasıyla birlikte, şehrin bir bütün olarak yönetileceğini, daha modern ve planlı bir gelişme sağlanacağını belirtti.
Ahmet Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Kasım'da TBMM tarafından kabul edilen Büyükşehir Yasası'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlattı. Yasanın başta Malatya olmak üzere 13 ile ve Türkiye'ye 'hayırlı olmasını' dileyen Çakır, kentin 'büyükşehir' statüsü kazanmasıyla bütçeden aldığı payın artacağını, gerek yetki, gerekse sosyal ve ekonomik anlamda daha global düşünme, daha büyük proje ve hizmetler üretme imkanına kavuşacağını belirtti. Çakır, Hepsinden önemlisi Malatya, bir bütün olarak yönetileceğinden, daha modern ve planlı bir şekilde gelişmesi sağlanmış olacak. Bu itibarla, 'büyükşehir' statüsünü, Malatya'nın gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı büyümesi, ekonomik olarak daha fazla güçlenmesi adına bir milat, bir dönüm noktası olarak görüyorum. 'Büyükşehir' statüsünün getirmiş olduğu bütünlük çerçevesinde, başta imar olmak üzere birçok alanda Malatya'nın önü açılacak, bürokratik prangalarından kurtulacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecektir. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.