Başkan Çolak: Gökçeler, Kandilli'ye bağlansın

06 Kasım 2012 Salı 18:56
Başkan Çolak: Gökçeler, Kandilli'ye bağlansın






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gökçeler beldesi Belediye Başkanı Bekir Çolak, yeni yasa ile birlikte beldelerinin de kapatılmasının söz konusu olduğunu söyledi. Çolak, Gökçeler beldesinin kapatılması yerine Kandilli beldesine bağlanmasının daha doğru bir karar olacağını da ifade etti.

Bekir Çolak, belde nüfusunun Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre bin 735 olduğunu söyledi. Bu doğrultuda beldenin, kapatılacak beldeler arasında bulunduğunu hatırlatan Çolak, Ancak, 2012 nüfus sayıları baz alınırsa beldemizin kapanmama ihtimali de var. Kapansak bile bu müsterihiz. Çünkü hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadım, hizmet sevdalısıydım. Böyle bir kapatmanın dışında Kandilli beldesi ile birleşmeyi daha uygun görüyoruz. Henüz zamanımız var. İlerideki süreç neyi gösterir net olarak bilemiyoruz. Bu süreç zarfında 2 beldenin birleşmesi ihtimali doğabilir. O zaman da güçlü bir belde ortaya çıkmış olur. Dolayısıyla da ileriye yönelik beldemizi ilçe yapma çalışmalarımız devam eder. Biz yine de beldemiz kapatılmayacak gibi yol, su ve kanalizasyon gibi hizmetlerimize devam ediyoruz. Çünkü biz orada sürekli oturup, kalacak insanlardan değiliz. Ancak hizmetler her zaman kalıcıdır. Halen belde girişindeki yol genişletme çalışmamızı sürdürüyoruz. İnşallah bu çalışmayı da kendi sürecimizde tamamlarız. Zaman her şeyin ilacıdır. dedi.

Çolak, Gökçeler beldesinin kapanması durumunda, yapılacak ilk yerel seçimlerde olası birleşme halinde Kandilli beldesinde belediye başkanlığına adaylığını koyup koymayacağı yönündeki soruyu ise Bunu zamana bırakmak lazım. Zamanla her şey değişebilir. Şimdilik bu konuda yorum yapmak istemiyorum. diye yanıtladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.