Başkan Kocaoğlu aleyhine açılan mobbing davası başladı

19 Temmuz 2011 Salı 16:07
Başkan Kocaoğlu aleyhine açılan mobbing davası başladı






İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aziz Kocaoğlu aleyhindeki mobbing davası, 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başladı. Ferda Eser, kendisine mobbing uyguladığı gerekçesiyle Kocaoğlu hakkında, avukatı Gülseren Menek aracılığıyla 50 bin liralık maddi ve 200 bin liralık manevi tazminat talebiyle dava açmıştı.

Av. Menek, mahkemeye verdiği dilekçede, müvekkiline karşı Başkan Kocaoğlu'nun kasıtlı ve sistematik olarak uyguladığı dışlama, aşağılama, küçümseme, yıldırma, yok sayma, ötekileştirme ve ağır psikolojik baskı politikası sonucu uğradığı manevi zarar sebebiyle tazminat davası açtıklarını belirtmişti. 

Duruşmaya Eser'in avukatı Ömer Kardeş ile Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Sevil Cengiz katıldı. Mahkeme başkanı, Ferda Eser'in İzmir 4. İdare Mahkemesi'nce göreve iade edildiğine dair kararı okuyup dosyaya koydu. 

Av. Cengiz ise davanın usule ilişkin yanlış açıldığını ve bu konuda karar verilmesini talep ederek, aksi takdirde delillerini sunmak için süre verilmesini istedi. Mahkeme başkanı, taraflara talepleri hakkında 10 günlük süre vererek, Eser'in gösterdiği şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi. 

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.