Başkan Kocaoğlu: Kemeraltı-Agora-Kadifekale aksı en önemli zenginliğimiz

07 Aralık 2012 Cuma 12:33
Başkan Kocaoğlu: Kemeraltı-Agora-Kadifekale aksı en önemli zenginliğimiz






İZMİR (CİHAN)- Tarihî Kemeraltı Çarşısı'nı canlandırmak amacıyla kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM)´nin tanıtım toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı için fikir proje yarışması açacaklarını söyledi. Kemeraltı´nın değerlendirilmesi ve işlev kazandırılması için hayata geçirilen TARKEM'in tanıtım toplantısında konuşan Kocaoğlu, tarihî çarşının gece gündüz yaşayan bir mekan olmasının önemine değindi.

İzmir´in hizmet ve turizm sektöründe büyümesi sürecinde neler yapılabilir? sorusundan hareketle Kemeraltı ve çevresindeki tarihî aksı hayata kazandırmak hedefiyle çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Kemeraltı´ndan Kadifekale´ye, İkiçeşmelik´ten Basmane´ye kadar olan 275 hektarlık aks, bin 500 adet tescilli binayla İzmir´in elindeki tek tarihî akstr. Kente gelen yerli ve yabancı turistler, lüks otellerde kalmak yerine tarihî dokuyu ve kokuyu almak isterler. Elimizde kalan Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesi, İzmir´in turizm kenti olması için en önemli zenginliğimiz. dedi.

Kuruluşunu 29 Kasım 2012'de tamamlayan TARKEM´in Yönetim Kurulu Başkanlığı´nı Samim Sivri, Başkan Vekilliği'ni Uğur Yüce, İcra Kurulu Başkanlığı´nı ise Sıtkı Şükürer yürütüyor. 120 ortakla kurulan şirket, Kemeraltı´nın ayağa kaldırılmasına ve canlandırılmasına öncülük yapmayı hedefliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.