Başkan Kocaoğlu ve Demirtaş, güneş doğmadan halleri gezdi

05 Aralık 2012 Çarşamba 10:53
Başkan Kocaoğlu ve Demirtaş, güneş doğmadan halleri gezdi






İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, saat 05.00'te İzmir Balık ile Sebze ve Meyve hallerini ziyaret etti. 43 işyeri sahibinin bulunduğu, yılda 38 bin ton balık alım satımının yapıldığı halde Kocaoğlu ve Demirtaş, ikram edilen balık çorbasını içtiler. Mezatta satılan balıklara bakarak, bir süre balıkçılarla sohbet ettiler.

Balıkçıların yeni balık halinin yeriyle ilgili sorularına cevap veren Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve balıkçı esnafıyla birlikte verdikleri karar doğrultusunda Güzelbahçe ilçesinin seçildiğini söyledi. Kocaoğlu, Güzelbahçe´de yapılacak balıkçı limanının yanındaki dolgu alanında bize 40 dönüm yer verilecek, oraya balık hali yapacağız. dedi. Su ürünleri ticareti ve avcılığı yapan 400 üyeleri bulunduğunu belirten İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise Kocaoğlu´na balık haline geldiği ve sıkıntıları dinlediği için teşekkür etti.

Başkan Kocaoğlu ve Demirtaş, saat 06.30´da, yılda 510 bin ton sebze ve meyvenin satıldığı İzmir Sebze ve Meyve Hali'ne geçerek, İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği´ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Hüseyin Yetik, İZTO Meclis Üyesi Orhan Doğan ve dernek üyeleriyle biraraya gelen Kocaoğlu, sıkıntılarını dinledi ve yapacakları çalışmaları anlattı. Haldeki yer darlığı, ulaşım zorluğu, otopark ihtiyacı ve elektrik tesisatıyla ilgili sıkıntıları bildiğini söyleyen Kocaoğlu, halin yanında yer alan 90 dönümlük şahıs arazisini kamulaştırarak yer problemini çözeceklerini aktardı. Karayolları arazisinin de satın alınması için çalışma başlattıklarını ve hal arazisine dahil etmek istediklerini belirterek, Öncelikle halin çevresine ortalama 4 metre yükseklikte bir duvar öreceğiz. Kasa depolarını duvarların bitişiğine alacağız. Elektrik tesisatı yenilecek. Hal girişini, iki girişli şekilde düzenleyerek ulaşım sıkıntısını çözeceğiz. Bunun dışında alanımızı bir kat daha büyütmek zorundayız. Arazi sorunu çözüldüğünde gerekli çalışmaları, ihalelere çıkarak en kısa sürede yaparız. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.