Batı Avrupa'nın en berbat şehri Atina seçildi

04 Aralık 2012 Salı 15:43
Batı Avrupa'nın en berbat şehri Atina seçildi






ATİNA (CİHAN)- Yunanistan'ın başkenti Atina, uluslararası danışmanlık şirketi tarafından Batı Avrupa'nın büyük şehirleri arasında en barbat hayatın sunulduğu şehir seçildi. Atina, 3 yıldır süren ekonomik kriz döneminde sık sık yaşanan protesto ve gösterilerle olumsuz bir profile sahip olmuştu.

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer, yaptığı araştırmada, Batı Avrupa'da en kötü profile sahip şehrin Atina olduğunu belirledi. Öte yandan Viyana, dördüncü defa en iyi şehir seçildi.

Şirket, 39 farklı kritere göre şehirleri mercek altına alırken, siyasi istikrar, sağlık, eğitim, suç, eğlence ve toplu ulaşım gibi unsurlar bu kriterler arasında yer alıyor. Dünya genelindeki 221 şehrin değerlendirildiği sıralamada Irak'ın başkenti Bağdat son sırada yer aldı. Krize rağmen ilk 25 şehir arasında Avrupa'dan 15 şehir yer aldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.