Bayan basketbolcular engelli oldu, engellilerle basketbol oynadı

04 Aralık 2012 Salı 14:50
Bayan basketbolcular engelli oldu, engellilerle basketbol oynadı






KAYSERİ (CİHAN)- Dünya Engelliler günü nedeniyle, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin önemli takımlarından Kayseri Kaskispor, bir organizasyon düzenledi. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleşen programda Kayseri Kaskispor bayan basketbol takımı ile Kayseri Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımı gösteri maçı yaptı. Bayan basketbolcular tekerlekli sandalyeye oturarak rakipleri gibi mücadele etti.

Maçı izleyen Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, engellileri hatırlayabilmek ve onlar için bir katkı sağlayabilmek, onların yaptıkları işin ne kadar zor olduğunu anlatabilmek adına keyif almaları adına böyle bir organizasyonda bulunduklarını söyledi.

Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Faruk Özocak, engelliler için böyle bir organizasyonu sağlayanlara teşekkür ederek, Bizler çok sıkıntılı ve imkanı sınırlı engelli sporunu devam ettirmek üzere göreve geldik. Ama sporun zoru kolayı yok. Bizler kendi imkanlarımız ile bu sporu gerçekleştirirken, koşan basketbolcularımız kendi alanlarında sporlarını gerçekleştiriyorlar. Engelli kardeşlerimizin spor yapmaları adına bizlerde gayret sarfediyoruz. şeklinde konuştu

Bayan basketbolcular, engelli aracında maç yapmanın zorluğuna dikkat çektiler. Kadın basketbolcular, engelli aracı ile top sürmekten daha çok sandalyede durmanın zorluğu olduğunu ifade etti. Karşılaşmanın ardından her iki takım oyuncuları hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.