Bayburt'ta 'Engelliler kendini anlatıyor' projesi sona erdi

06 Aralık 2012 Perşembe 13:46
Bayburt'ta 'Engelliler kendini anlatıyor' projesi sona erdi






BAYBURT (CİHAN)- Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen; 'Engelliler kendini anlatıyor' projesi sona erdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Bayburt Valiliği tarafından koordine edilen, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ÖDES programı kapsamında projenin, kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Uluca, şube müdürleri Altan Kalkın, Azmi Koçoğlu, Özel Uzmanlar Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Beyaz Ay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç, yönetmen Bülent Erdaş, öğretmenler, engelli özel kardeşlerimiz katıldı.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 11 ay süren 'Engelliler Kedini Anlatıyor' projesiyle engelliler için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Engellilere yönelik Aydıntepe ve Demirözü olmak üzere iki ilçeyi de kapsayan bu proje ile yaklaşık 7 bin kişiye ulaştıklarını belirten Doğan, Projenin başarılı bir şekilde sonuçlandığını düşünüyoruz. Katkıda bulunna tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu projeyle toplum nezdinde önemli oranda farkındalık oluştu. Engelli arkadaşlarımızı anlama adına, onların toplumda daha görünür olması adına ciddi bir çalışma ortaya konuldu. dedi.

Proje asistanı Murat Türkoğlu proje ile ilgili yaşadıkları hakkında bilgi verirken, engellilerin hayatını sahneye taşıyan tiyatro ekibinin yönetmeni Bülent Erdaş ise sahnede yaşadığı çok duygulu anları ve ilginç olayları katılımcılarla paylaştı.

Proje kapsamında Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi´nde iki ayda bir, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde ise 5´er adet olmak üzere toplamda 15 aktivite düzenlendi. Yörede, özel eğitime muhtaç engelli bireylerin problemlerine çözüm bulabilmek ve onları sosyal hayata katmak için veli, toplum ve eğitmenler üzerinde farkındalık oluşturmak, halkımıza, engelli bireylerin durumlarını anlama yönünde, farkındalığın yanı sıra önlemeyi de içeren tiyatro eşliğinde sunumlar yapıldı. Faaliyetler tartışmalı tiyatro oyunu şeklinde yapılıp, engellilerin ve ailelerinin yaşamış oldukları problemler canlandırıldı. Engellilerin toplumda yalnız olmadıklarını benzer sorunların başkaları tarafından da yaşandığını görme, kabul etme ve durumu normalleştirme, bu çalışma sonucunda daha da olumlu hale getirilmeye çalışıldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.