BDP: Genelkurmay Başkanı Özel'in Demirtaş hakkında açtığı dava reddedildi

04 Aralık 2012 Salı 14:56
BDP: Genelkurmay Başkanı Özel'in Demirtaş hakkında açtığı dava reddedildi






ANKARA (CİHAN)- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

BDP Hukuk Komisyonu, Eşbaşkan Selahattin Demirtaş hakkında Genelkurmay Başkanlığı'nın açtığı; ancak mahkemenin reddettiği tazminat davasına ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in 5 Ocak 2012 tarihinde Milliyet gazetesinde yayınlanan bir röportajında 'Kürtçe eğitim toplumu böler', 'Kürtçe eğitimi uygun görmüyorum' şeklinde ifadeler kullanıldığının belirtildiği açıklamada, Demirtaş'ın İstanbul Sultanbeyli'de katıldığı bir etkinlikte Genelkurmay Başkanı'nın bu açıklamalarını gündeme getirdiği ifade edildi.

Paşa hazretleri çıkıyor, emir buyuruyor. Senin rütben orgeneral olsa da bizim için onbaşısın. Bunu böyle bil; ha onbaşı konuşmuş ha general. Zerre kadar kıymetin yok. Başbakan'ın meşruiyeti yokken seni hiç tanımıyoruz. sözleriyle Genelkurmay Başkanı'nın eleştirildiğinin anlatıldığı açıklamada, Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kişilik haklarının zarara uğratıldığı iddiasıyla Demirtaş aleyhine 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Davaya bakan Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmada, davacı Necdet Özel'in talebinin haksız ve yersiz olduğu belirtilerek davanın reddine karar verilmiştir. Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel aleyhine yaptığı suç duyurusu sonucu başlatılan soruşturma ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir. denildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.