'BDP´lilerin dokunulmazlığı kalkmamalı'

04 Aralık 2012 Salı 14:54
'BDP´lilerin dokunulmazlığı kalkmamalı'






DİYARBAKIR (CİHAN)- Diyarbakır'da bulunan bazı partiler, BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının demokratik açılımı baltalayacağını söyledi. BDP'liler Meclis içinde tutulması gerektiğini belirten partiler, dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda toplumda kaos ortamını oluşacağını dile getirdi.

KADEP, DDKD, Azadi İnsiyatifi ve Dicle Fırat Diyalog Grubu adına açıklama yapan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Diyarbakır İl Başkanı Nusrettin Maçin, geçmişte uygulanan Kürt halkına yönelik inkar politikasını protesto eden Başbakan Tayyip Erdoğan´ın şimdi dokunulmazlıklarla ilgili açıklamalarını endişeyle izlediklerini söyledi. Maçin, BDP´li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinin demokratik açılımı anti demokratik açılıma dönüştüreceğini dile getirdi. Maçin, konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye´nin demokratikleşmesi önünde `engeller´ olmaktan çok, yeni anayasal sürecin hızla hayata geçirilmesi için ortak, uzlaşır yöntemler geliştirerek, barış içinde bir arada eşit koşullarda yaşayabilmenin özverisini yakalamak zorundayız. 1994´de Kürt milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılarak tutuklandı. Bu yöntem acı bir sürecin yaşanmasına neden oldu. Şimdi dokunulmazlığı kaldırmak acı bir sürecin tekrarından başka anlam taşımayacağı gibi diyalogu ortadan kaldırarak toplumsal kaos ve huzursuzluklara neden olacak. Parlamenter sistemin, demokrasinin işlerlik kazanması için iktidar partisini sağduyuya davet ediyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.