Bedellide son durum, Bedelli askerlik yaşı ve ücreti

Bedelli askerlik konusunda son kararı verecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu konuda ilk açıklamayı AK Pati grup toplantısında yaptı. Davutoğlu Grup konuşmasında yüzbinlerce gence bedelli müjdesini verdi.

02 Aralık 2014 Salı 12:49
Bedellide son durum, Bedelli askerlik yaşı ve ücreti






Bedellide son durum, Bedelli askerlik yaşı ve ücreti


Bedelli askerlik konusunda son kararı verecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu konuda ilk açıklamayı AK Pati grup toplantısında yaptı. Davutoğlu Grup konuşmasında yüzbinlerce gence bedelli müjdesini verdi.

Başbakan Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar." dedi.
Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bedellik askerlik müjdesi veren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın getirdiği kolaylıkla biz. İnşalllah bedelli askerlikle ilgili önemli adım atmaya karar verdik. YAŞ yaptığımız istişareler, TSK’nın ihtiyaçları göz önüne alınarak, dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor.

Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için savunma Sanayii Fonu’na aktarılacak. Yani bu imkanı bütünüyle TSK’nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum

Daha önce Genelkurmay Başkanlığı'ndan YAŞ toplantısı sırasında görüş alınacağını açıklayan Milli Savunma Bakanlığı'nın bu konuda daha önce iki ayrı çalışma yaptığı biliniyor. Bedelli askerlik uygulamasına yıl sonunda hemen başlanabilecek. Yeni yasadan ilk aşamada faydalanması beklenen 110 bin genç bulunuyor. Bu rakamın 300 bine kadar çıkabileceğini belirten MSB kaynakları başvurulara göre yeni bir düzenleme yapılabileceğinin de sinyalini veriyor.
Son Güncelleme: 02.12.2014 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YASİN 2014-12-02 13:12:02

yaş şartinin 25 olmasi gereki̇yordu bi̇r sürü i̇nsani umutlandirdiniz tekli̇fde 25 yaş dieni̇ldi̇....

Avatar
Yakup koçak 2014-12-02 15:23:00

ben 25 yaşındayım son defa bedelli çıkacak deniliyo ozaman neden herkez faydalanmasın bu yasadan ben evliyim işim kendi işim çocuğumda var madem böyle bir uygulama yapıyorsunuz biz gençlere madem son bir kere yapın bütün arkadaşlarımız faydalansın bence devletimizin bunu tekrar değerlendirmesini canı gönülden isterim