Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı: Yeni yasa işçinin aleyhine

06 Aralık 2012 Perşembe 14:32
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı: Yeni yasa işçinin aleyhine






NİĞDE (CİHAN)- Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, hükümetin yeni çıkardığı 6356 sayılı yasanın işverenin lehine işçinin aleyhine olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar ertelenen sendikalar yasasının Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlandığı ve genel olarak işçinin aleyhine bir yasa olduğunun altını çizen Özkaymak, Ülkemizin gündeminde olan sendikalar yasası geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçti, Cumhurbaşkanı'nın onayı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. 2009 yılında Çalışma Bakanlığı sendikaların üye sayılarını SGK kayıtlarıyla belirlemeye çalıştı ancak bizim sendikal yasamız çok eski ve Türkiye´de de sendikalaşma engellendiği için sendikaların ciddi derecede üye kayıtları kayıptı. İş kollarında barajlar vardı durum böyle olunca 2009´da çıkarılan yasa yürürlük sendikaların baraj altına düşmesine sebep oldu. Devamlı ertelemenin çözüm olmadığı anlaşılınca sendikalar yasası şart koşuldu. Tabi bu mevcut yasa işçinin aleyhine diyebiliriz. Tabi geçmiş dönemdeki yasalara göre bazı karışıklıkları giderdiği ve farklılıkları olduğu görünüyor. İki yasa birleştirilerek 6356 sayılı sendikalar yasası oluşturuldu. dedi.

Bu yasanın yürürlüğe girmesi ile çalışma hayatının hareketleneceğini belirten Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Kendi sendikamız çerçevesinde bakarsak Belediye İş´in Niğde geneli 16 belediyede yaklaşık 200 çalışanının sözleşmeleri ocak ayından bu yana askıdaydı. Bu yasa ile birlikte gelen yetkiler ile askıda kalan sözleşmeleri bitirmek için tespit ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çalışma Bakanlığı üzerinde siteye girdiğimizde üye sayımızın ne kadar olduğunu, bir iş yerinde hangi sendika yetkili olduğunu, yani biraz daha çalışma işlerinin hızlanmış olacağını görebileceğiz. Bu yönde artıları olacak elbette fakat genel olarak baktığımızda işçinin lehine değil de aleyhine olduğunu görüyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.