Belediyenin deposundan PKK'ya gönderilecek 3 kamyon malzeme çıktı

06 Kasım 2012 Salı 18:35
Belediyenin deposundan PKK'ya gönderilecek 3 kamyon malzeme çıktı






VAN (CİHAN)- Van'ın Özalp ilçesinde BDP'li belediyenin depolarına operasyon düzenlendi. Depolarda, Türkiye'nin çeşitli illerinden deprem yardımı olarak gönderilmiş 3 kamyon dolusu malzeme bulundu. Bu malzemelerin terör örgütü PKK'ya gönderileceği ileri sürüldü.

Van'ın Özalp Cumhuriyet Savcılığı'na 'depremde kente gönderilen yardım malzemelerinin bir kısmının, terör örgütüne gönderilmek üzere Özalp Belediyesi depolarında bekletildiği' ihbarı geldi. Bunun üzerine yapılan soruşturmaların ardından 2 Kasım'da Özalp Belediyesi'nin depolarına polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Depolarda yapılan aramalarda depremzedelere dağıtılmak için gönderilen, içerisinde giyim başta olmak üzere çeşitli yardım malzemelerinin olduğu 3 kamyon dolusu yardım malzemesi bulundu.

PKK'ya gönderileceği ileri sürülen yardım malzemelerinin sayımı yapıldıktan sonra Van'a gönderildiği bildirildi. Şu ana kadar gelen yardım malzemelerinin örgüt mensuplarına gönderilip, gönderilmediği araştırılırken, yetkililer konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve gözaltında kimsenin bulunmadığını ifade etti.

BDP'li olan Belediye Başkanı Murat Durmaz, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte 7 Haziran 2012'de yapılan KCK soruşturmaları kapsamında gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.