Belediyenin kazıları askeriyenin haberleşme sistemine zarar veriyor

29 Kasım 2012 Perşembe 17:45
Belediyenin kazıları askeriyenin haberleşme sistemine zarar veriyor






KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, belediyenin ve karayollarının yaptığı kazılardan askeri haberleşme sistemini ve internet erişimini etkilendiğini söyledi. Ağaoğlu, kazı çalışmaları yapılmadan önce birimlerine bilgi verilmesi gerektiğini bildirdi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu ve Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Türk Telekom İl Müdürü Hayrettin Öztaş'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. İl Jandarma Komutanı Ağaoğlu, belediyenin ve karayollarının yaptığı kazıların askeri haberleşme sistemi ve internet erişim ağını etkilediğini söyledi.

Yapılan kazılarda askeri haberleşme sisteminin başında gelen telefonla haberleşmenin büyük orantıda etkilendiğini ifade eden Ağaoğlu, kazıların interneti etkilemesinin daha büyük sorunlara neden olduğunu belirtti. Ağaoğlu, İstihbarat ve haberleşme bilgisinde kullanılan, askeriye için en önemli haberleşme sistemi olan Jandarma Entegre Muhabere Sistemi'nin de (JEMUS) internet ortamının kesilmesi ile etkilendiğini ve Genelkurmay'ın bu konuda uyarı yaptığını bildirdi.

Vali Ali Kolat ise bizzat karayolları ve belediyeyi arayarak bu konuda titiz çalışma uygulanması gerektiğini söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.