Belekcehan´da hak sahiplerine tapuları verildi

06 Aralık 2012 Perşembe 16:13
Belekcehan´da hak sahiplerine tapuları verildi






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat´ın Akdağmadeni Belekcehan beldesinde kadastro çalışmalarının tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törende hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

Belekcehan Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen tapu dağıtım törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, Kadastro Daire Başkanı Abdullah Burak Keser, Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Belekcehan Belediye Başkanı Şahin Arısoy, Yozgat Tapu Kadastro 22. Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Yozgat Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, törende yaptığı açılış konuşmasında yapılan kadastro çalışmaları hakkında teknik bilgi verdi. Şahingöz, Belekcehan beldesinde 2 bin 600 parsel oluşmuş, bu parsellerin 13 adedi orman, 100 adedi maliye hazinesi, 29 adedi Belekcehan Belediyesi, 2 bin 458 adedi ise vatandaşlarımız adına tespit ve tescil edilmiştir. dedi.

Vali Abdulkadir Yazıcı da tüm hak sahiplerine tapularının hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Belde halkının kendilerine ait gayrimenkullerinin tapusunu almakla tam anlamıyla hak sahibi olduklarını dile getiren Vali Yazıcı, şunları söyledi: Hepimizin bildiği gibi mülk Allah´ındır. Bizler bu mülklerin emanetçileriyiz. Tabii insanlar bu mülkü parsellemek suretiyle belli kıymetler vermişler. Burada da sizler ister satın alarak, ister miras yoluyla bir mülkün sahibi oldunuz. Bu mülklerin de sizlere ait olduğunun belgelenmesi gerekiyordu. İşte bu tapular bunun ispatıdır. Tapu ve Kadastro Müdürlüklerimiz de bu iş için varlar ve bu görevlerini ifa ettiler. Ben bu güzel ve manidar günde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum.

Konuşmaların ardından Akdağmadeni Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibi gösteri sundu. Tapuların hak sahiplerine dağıtılması ile sona eren törende, orman vasfı ile tescil edilen tapu senetlerini Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara´ya veren Vali Abdulkadir Yazıcı, beldede yapılan kadastro çalışmalarında görev alan personele de plaket verdi.

Tören sonrasında Belekcehan Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Şahin Arısoy´dan beldede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.