Berberlere hijyen ve bulaşıcı hastalık eğitimi

29 Kasım 2012 Perşembe 16:11
Berberlere hijyen ve bulaşıcı hastalık eğitimi






KONYA (CİHAN)- Konya'da faaliyet gösteren berber ve kuaför işletmelerinin çalışanlarına kanser ve hastalığın tedavisinde erken teşhisin önemi konusunda eğitim verildi.

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Berberler ve Kuaförler Odası ile ortaklaşa düzenlediği konferansta, 'hijyen, dezenfeksiyon ve kanserde erken tanının hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde büyük öneme haiz bulunduğu vurgulandı.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası konferans salonunda yapılan konferansta konuşan Konya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Saltuk Demir, vatandaşların günlük hayatlarında önemli bir yere sahip berber ve kuaförlerin kanserin önlenmesi ve erken teşhisi konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Dr. Demir, Kanserden korunmak adına öncelikle berber ve kuaförleri bilgilendirmek ve daha sonra buraya gelen vatandaşlara ulaşmayı amaçladık. Burada Kanser Erken Tanı Merkezi'ni (KETEM) tanıtma imkânı da bulduk. KETEM, kanser konusunda ücretsiz hizmetler veren bir kurumumuz. Özellikle 35 yaş üstü bay ve bayanların bazı konularda dikkatli olması çok önemli. Sizlerin hijyen konusundaki dikkatiniz ve titizliğiniz, müşterilerinizi kontrol amacıyla KETEM'e yönlendirmeniz, kanserle mücadele konusunda bizlere büyük destek verecektir. dedi.

Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Atakan Özbayrak ise Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün berber ve kuaför üyelerimiz için düzenlediği konferans, kanserde erken tanıda faydalı olacağımız konusunda bizlere ufuk açıcı oldu. diye konuştu.

Konuşmaların ardından enfeksiyon Uzmanı Dr. Serap Özçimen ve KETEM'den Uzman Dr. Seher Civcik, berber ve kuaförlere hijyen, dezenfeksiyon, sterilizasyon ve kanserde erken tanı konusunda bir sunum yaptı. Konferansa katılan berber ve kuaför esnafına katılım belgesi verildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.