BİK Genel Müdürü Atalay, Sakarya'da yerel gazete denetimine katıldı

06 Kasım 2012 Salı 18:38
BİK Genel Müdürü Atalay, Sakarya'da yerel gazete denetimine katıldı






SAKARYA (CİHAN)- Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, iki kurum çalışanın öldüğü Sakarya'daki silahlı saldırının ardından ildeki yerel bir gazetenin denetimine katıldı. Atalay, silahlı saldırıda yaralanan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Söke (36)'yi de hastanede ziyaret etti.

Atalay, ilk olarak Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü, ardından da Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret etti. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden Atalay, Serdivan ilçesindeki Tunatan Tesisleri'nde ildeki yerel gazetelerin sahipleri ve genel yayın müdürleriyle bir araya geldi. Toplantıya Vali Büyük'te katıldı.

Atalay, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile BİK görevlisi Devrim Ergin Özergin'in öldüğü, yerel gazete çalışanı Mustafa Söke'nin yaralandığı silahlı saldırıya değinerek; Sakarya'da hakikaten Türk basın tarihine, utanç hanesine geçecek bir olay yaşamıştık. İstanbul'dan gelen kontrol kurulu üyelerimiz ve Sakarya Şube Müdürümüz Sakarya'daki kontrol elemanlarımızla birlikte bir gazeteyi denetlemeye gittiklerinde bir olayla karşılaştılar, vahim bir olaydı. Bir arkadaşımızı olay yerinde şehit vermiştik. Devrim Ersin Özergin arkadaşımızı, orada ağır şekilde yaralanan Recep Bolat kardeşimizi de 12 gün hayata direndikten sonra İstanbul'da kaybettik. Gerçekten BİK tarihinde hiç olmamış bir şey oldu, 2 şehit verdik. dedi.

Ülkenin en güzide şehirlerinden birinde işlenen bir olayın şehrin geleceğiyle ilgili güzellikleri kapattığını düşünmediğini ifade eden Atalay, şunları söyledi: Kamu görevini başarıyla yerine getiren basınımızın büyük gayretleriyle burayı yöneten gerek siyasilerimiz gerek belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz el ele vererek güçlü, kavgasız, gürültüsüz muhteşem bir Sakarya inşa edeceklerine yürekten inanıyorum.

Yaşanan olay sonrası Sakarya'yı riskli bölge olarak görmediklerini anlatan Atalay şu bilgileri verdi: Çalışma arkadaşlarımız bu acılı olaydan sonrada işlerinin başında olacaklar, görevlerini yerine getireceklerdir. Zaman zaman da denetimlere katılırız. Devlet bu konuda ne gerekiyorsa yapacaktır, en ufak taviz vermeyecektir. Aksi halde kaos olur. Bizde görevlerimizi yerine getirmezsek başkaları yapar. Görevinizi yerine getirmezseniz adaletsizlik olur. Arkadaşlarımız kanunun verdiği bütün yetkileri kullanacaklardır. Kanunları uygulamaya daha büyük kararlılıkla yerine getirecektir. Görevleri yerine getirirken yeni tedbirlerde alacağız. Önümüzdeki günlerde genel kurulumuz var. Kongrede ulusal yada yerel fark etmeden gündeme ilişkin konuları, bazı sorunlar yaşadıysak bu sorunları nasıl telafi ederiz, nasıl def ederiz gibi güzel tartışlarımız olacak. Bu kongrede önemli kararlar alacağımızı ümit ediyorum.


BİK Sakarya Şubesi'nin Ada Postası Gazetesi'nde yaptığı denetime katılan Atalay, daha sonra silahlı saldırıda yaralanan Mustafa Söke'yi, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.