Binali Yıldırım Trabzon'dan seslendi

Trabzon'a ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım, burada önemli açıklamalarda bulundu..

11 Kasım 2016 Cuma 13:16
Binali Yıldırım Trabzon'dan seslendi






Trabzon'a ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım, burada önemli açıklamalarda bulundu..
Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'a ziyarette bulundu. Valiliği ziyaret eden Yıldırım kentte bir konuşma gerçekleştirdi.
Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:
Darbecilerin önüne göğsünü siper ederek ülkeyi karanlıktan kurtaran bu aziz milletin önünde ancak şapka çıkarılır. 246 yiğidimizi şehit ettiler. 2194 vatandaşımızı gazi ettiler. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, bütün gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.
“Bu şehitlerimiz arasında Trabzonlu Sedat Kaplan, Samet Uslu kardeşlerimiz de vardı. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz bu necip milletin yeniden dirilişi, yeniden yükselişidir. Bugün 79 milyon vatan evladı ayrı gayrı olmadan bir olmuş, beraber olmuş ve birlikte Türkiye olmuştur. Demokrasi nöbeti devam ederken, külliyedeki meydanda bir yazı dikkatimi çekti. O yazıda diyordu ki; ‘Dik dur reis, horon yeni başlıyor.’

“O gün bayrak yere düşmedi, ezanlar susmadı. Millet ayakta, alçaklar toprakta. İşte böyle bir Türkiye var. Bu ülkeyle ne kadar gurur duysak yeridir değerli kardeşlerim. (“Asın onları, hainleri idam edin” sesleri) Bir yandan FETÖ'yle, bir yandan BETO'yla amansız bir mücadele veriyoruz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canla başla çalışıyoruz. Devletin bekası için sizin uşağınızı da İçişleri Bakanı yaptık. Gece gündüz demeden memleketin her köşesinde hangi yuvada, hangi mağarada, hangi delikte bir terörist varsa hepsi yok oluncaya kadar bu mücadele devam edecek.
“Ne kadar da sevenleri varmış. Bütün Avrupa ülkelerinden “Aman o adamlara dokunmayın.” Kardeşim neye dokunmayacaksın? Mahkeme çağırıyor, gel ifade ver. Geldin mi, ifade verdin mi, dersini aldın mı? Alacaksın. Burası hukuk devleti, Türkiye Cumhuriyeti. Burada terörün borusu ötmez, burada milletin borusu öter. Bize hukuk dersi vermeye çalışan Batılı dostlarımız, önce meclislerinin duvarlarındaki teröristlerin fotoğraflarını indirsinler.
Dinleyicilerden idam seslerinin yükselmesinin üzerine Binali Yıldırım, ” Değerleri kardeşlerim bir yandan FETÖ ile bir yandan bölücü terör örgütüyle amansız mücadele veriyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canla başla çalışıyoruz. Sizin evladınız olan Süleyman Soylu’yu İçişleri Bakanı yaptık. Memleketin her köşesinde bir terörist varsa hepsi yok oluncaya kadar bu mücadele devam edecek.
Biz 15 sene çalıştık, çabalık. Yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi bölmeyiz. HDP’li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili konuşan Yıldırım:Kardeşim neylere dokunmayacaksın. Mahkeme çağırıyor gel ifade ver diye ifade vermeye gelmiyorlar. Geldin mi ifadeye dersini aldın mı? Alacaksın. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada terörün hukuku ötmez.
Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, Başbakanlık otobüsüyle yol boyunca vatandaşları selamlayarak, Gülbaharhatun Mahallesi'ndeki Gülbahar Hatun Camisi'ne geldi. Cami girişinde vatandaşları selamlayan Yıldırım ve beraberindekiler, burada cuma namazını kıldı. Başbakan Yıldırım, namaz sonrası cami içindeki Gülbahar Hatun Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti. Çıkışta kendisini bekleyenleri selamlayan Yıldırım, kısa süre sohbet ettiği vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Son Güncelleme: 11.11.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.