Bir asırlık ağızdan üflemeli duman aleti arıcılığa ışık tutuyor

06 Aralık 2012 Perşembe 11:34
Bir asırlık ağızdan üflemeli duman aleti arıcılığa ışık tutuyor






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesi Çayyazı köyünde bulunan bir asırlık arı kovanına duman üfleme aleti ilçenin arı üretimine ışık tutuyor. Geçmiş yıllarda kovana bakmak ve bal alım sırasında arı sokmasını engellemek için kullanılan alet, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM)'nde sergileniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Çayyazı köyünde bulunan bir asırlık arı kovanına duman üfleme aletinin ilçenin 100 yıllık olduğunu söyledi.

Asırlık aletin ilçenin bal üretim tarihine ışık tutacağına inandıklarını belirten Geyikoğlu, bağışlanan aleti gözü gibi koruduklarını kaydetti. Geçmiş dönemlerde arıcıların kovana bakmak ve petek bal alımında arıları sakinleştirmek için duman sıktıklarını ifade eden Geyikoğlu, Bir asırlık duman üfleme aleti bizim için çok önemli. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.