Bir avuç Türkmen ölüm kalım mücadelesi veriyor

İslam dünyasının önde gelen ülkelerinden biri olan İran ile, Rusya, Suriye'de binlerce müslüman birlikte katlediyor.

04 Şubat 2016 Perşembe 11:45
Bir avuç Türkmen ölüm kalım mücadelesi veriyor






Bir avuç Türkmen ölüm kalım mücadelesi veriyor

Suriye'de son durum, Rusya ve İran Türkmen katliamına başladı: Türkmenler ölüm kalım mücadelesiveriyor. Suriye'de Esad rejimi ve Şii güçleri Rusya'nın ağır silahlarla destek verdiği kara birlikleriyle 2 kritik bölgeyi ele geçirdi. Halep'in Türkiye ile olan bağlantısı tamamen kesildi.

Rusya ve Esed rejimi, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayeti ile Türkiye sınırı arasında muhaliflerin kontrolünde olan stratejik koridoru delerek 2 bölgeyi ele geçirdi.

Suriye ordusu ve müttefiki Şii güçleri uzun süredir muhaliflerin başarıyla korudukları 6 kilometrelik savunma hattını delerek Halep’te Nubul ve Zehra beldeleri ele geçirdi.

Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'nden kalkan Rus uçaklarının da desteğiyle İran ve Rejim güçleri ilerlemelerini devam ettiriyor.

Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana başlattığı hava saldırılarında bölgede 1400 kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Halep'teki muhaliflerin Türkiye ile bağlantılarının kesildiği iddia edildi.
Son Güncelleme: 04.02.2016 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.