Bir boykot icad etti, kendi bile beğenmedi

12 Temmuz 2011 Salı 12:56
Bir boykot icad etti, kendi bile beğenmedi






Erdoğan, CHP'nin yemin boykotunu Nasreddin Hoca fıkrasıyla eleştirdi


Erdoğan, AK Parti grubunda yaptığı konuşmasında, CHP'lilerin cezaevindeki arkadaşlarının cezaevinden serbest bırakılmadan yemin etmeyeceklerini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, "Dün geldiler ve genel kurulda yeminlerini ettiler. İşte bunlar bu. Benim vatandaşım, benim halkım bunları görmüyor mu? Görüyor. Ne diyor. Arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, dürüst değilsiniz. Omurgalı değilsiniz diyor. Bunların durumu bu." dedi.

CHP'nin yemin boykotunu Nasrettin Hoca'nın fıkrasıyla eleştiren Erdoğan, "(Hoca alimsin, bilgilisin, tecrübelisin lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı, bir keşifin oldu mu?) demişler. Hoca, 'Ekmekle kar yemeyi ben keşfettim' demiş. 'Ama benim bile hoşuma gitmedi' demiş.

CHP'nin yaptığı bu. Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. CHP dün bu yanlıştan döndü. Yemin ederek nihayet milli iradenin gereğini yerine getirdi. CHP'nin bu sefer ki çark edişinin diğerleri tersine hayırlı bir adım olduğuna inanmak istiyor, böyle umuyor, böyle temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

BDP'YE 'YEMİN ET' ÇAĞRISI

BDP'nin de aynı şekilde emin etmelerini, hatta önce kayıtlarını yapmalarını isteyen Erdoğan, "Bu yaz tatilini yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı onlar da bırakmaklı. Onlarda en geç yarın bu yemini yapmak suretiyle parlamentodaki yerlerini almalıdırladır diye döşünüyorum. İkiye bir 'bizi dışladılar, biz dışladılar'. Hayır hayır sen kendini dışlıyorsun. Diyarbakır'da toplantı yapmak neyine ya. Toplantı yapılacak yer Ankara. Sen bir defa adresi şaşırdın. Doğru adresi bu. Adres yanlış. Grup toplantını yapacaksan gel burada yap. Diyarbakır'da belediye meclisi üyeleri, il genel meclis üyeleri toplantı yapar. Milletvekillerinin toplantı yapacağı yer burasıdır." diye konuştu.

"ER GEÇ YEMİN EDECEKLER"

Konuşmasında BDP'lileri eleştiren Erdoğan, "Meselenin sorumlusu olarak hükümeti görenler, uzlaşma yerine tehditler savuranlar göreceksiniz er ya da geç CHP gibi gelecekler, yeminlerini edecekler. BDP olmasa da bu Meclis çalışır ve hizmet üretir arkadaşlarım. Bu yasalar açık ortada. Bunları geçmişte kendileri yaptılar. Biz geldik bu yasaları bulduk, bunlarla çalışıyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan: Srebrenitsa'yı unutmayacağız, unutturmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışanların, ülkeleri insan hakları ihlalleriyle eleştirenlerin, kendi inançlarından olmayanlara nasıl kayıtsız kaldıklarını göstermesi bakımından Srebrenitsa'nın son derece önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, Srebrenitsa'yı unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Erdoğan, AK Parti grubunda yaptığı konuşmada, Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde, 8 bin kişinin katledilişin yıldönümü dolasıyla değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Srebrenista'yı unutturmayacaklarını belirterek, "Srebrenitsa'da katliamın ayak sesleri duyulduğu halde uluslararası toplum tarafından hiçbir şey yapılmadı. Güya Srebrenitsa güvenli bölgeydi. BM askerleri görev icra ediyorlar. Bırakın müdahele etmeyi katliamları ve tecavüzleri tepkisiz şekilde izlemekten geri kaçınmadılar. Avrupa'nın ortasında katliama sessiz kalanların 16 yıl boyunca savaş suçlularının yaklanmasında da yetersiz kaldıklarını, yetersiz kaldıklarını burada hatırlatmak durumundayım." dedi.

Erdoğan, katliamların baş sorumlusu olarak görülen Karadziç 13 yıl boyunca elini kolunu sallayarak dolaştığını belirterek, "Doktor olarak çalıştı, 2008'de yakalanabildi. Bosna'da bir çok insanlık dışı katliama tanıklık eden Mladiç ise Mayıs 2011'de yakalanarak Lahey'e gönderildi." diye konuştu.

"UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"Srebrenitsa'nın çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları söyledi: "Srebrenitsa vicdanların nasıl karardığını, evrensel değerlerin nasıl ayaklar altına alındığını göstermesi bakımından önemlidir. Srebrenitsa etnik ayrımcılığın ne büyük bir yanlış olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışanların, ülkeleri insan hakları ihlalleriyle eleştirenlerin, kendi inançlarından olmayanlara nasıl kayıtsız kaldıklarını göstermesi bakımından Srebrenitsa son derece önemlidir. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, Srebrenitsa'yı unutmayacağız, unutturmayacağız."

'BOSNA SİZE EMANET' DEMİŞTİ

Dünyanın hiçbir coğrafyasında böyle bir etnik temizliğin, katliamın tekrar yaşanmaması için bu acıyı her zaman diri tutacaklarını söyleyen Erdoğan, "Şunu da ifade etmek zorundayım. Bu ülke, 1991-95 arasında Bosna'da yaşanan her acıyı, özellikle de Srebrenitsa'nın acısını yüreğinde hissetmiş, sadece dualarını değil, varını yoğunu Boşnak kardeşleri için seferber etmiştir. Bu ülke bu aziz millet bana ne dememiştir. Sırtını dönmemiştir. Bugün bu ülkenin, bu milletin, Mısır için, Libya, Yemen Irak Afganistan için sesini yükseltmesini anlamayanlar, dün sesini kapatan, katliamcıların sırtını sıvazlayanlardır. Biz tarihimiz boyunca haksızlığın karşısında bir millet olduk. Gün geldi Fransa kralının hakkını savunduk, Endülüs'ün hukukunu savunduk. Nerede katliam, dram varsa biz tüm gücümüzle haksızlığa karşı durmak, barışı savunmak için orada olduk. Bosna Hersek'in Aliya İzzet Begoviç hasta yatağındaki ebediyete intikalinden 24 saat önceki görüşmemizde elimizi tutmuş ve 'Bosna size emanet' demişti."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.