Birecik'teki türbeler sahip çıkılmayı bekliyor

29 Kasım 2012 Perşembe 14:01
Birecik'teki türbeler sahip çıkılmayı bekliyor






ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, Damla Kadın Aile ve Çocuk Derneği (D-KADER) üyeleri türbe ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında bir kısım türbelerin üzerinde isim ve bilgi panosu olmadığını gören D-Kader üyeleri, bu hususta türbelere sahip çıkılması gerektiğini ifade ettiler.

D-KADER başkan ve üyeleri, Birecik'te bulunan Deh Kubbesi, Şıh Cemalettin Türbesi, Şıh Hasan Türbesi, Şıh Müftah Türbesi, Seyid Ali Türbesi, Şeyh Çarıklı Türbesi, Meliki Dahar Türbesi, Şıh Safi Türbesi ve Şıh Abdullah türbesini ziyaret etti.

Birecik ilçesinin turizm bakımından çok önemli bir şehir olduğunu belirten D-KADER Başkanı İslim Açıkgözoğlu, Biz başka memleketlerde türbe ziyaretlerinde bulunduğumuzda, türbede yatan manevi büyüğün ismi ve bilgileri bulunmakta, ancak çok eski bir tarihi kültüre sahip ilçemizde bu kadar fazla türbe bulunurken, bunların sahipsiz kalması bizleri derinden üzmüştür. şeklinde konuştu.

Açıkgözoğlu, ilçedeki tarihi eserlerin kıymetinin bilinmesi halinde, dışarıdan gelen vatandaşların sayısında ciddi şekilde artış olacağı kanaatinde olduğunu belirtti. Açıkgözoğlu, şöyle dedi: Bilindiği üzere ilçemiz, dünyada sadece Kelaynak kuşlarının bulunduğu bir şehirdir. Bu nedenle ilçeyi zaten ziyaret eden binlerce yerli ve yabancı turist vardır. Biz bu yerli ve yabancı turistlere ilçemizde bulunan tarihi yerleri cami, türbe, kubbe vs. tanıtımını yapabilirsek ve türbelerde yatan manevi şahsiyetlerin etrafındaki estetiği bozan çirkin yazıları da temizlersek, inanıyorum ki ilçemize gelen turist sayısında artış olur, hem de gelen turistler ilçemizden memnun şekilde ayrılır. İlçedeki manevi büyüklere sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yetkililerin bir an önce bu konuda gerekli çalışmaları yapacağı kanaatindeyim. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.