Bitlis Şehitleri uğurlanıyor: Konya Ereğli şehidini bekliyor

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı operasyon düzenleyen timin üzerine çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin (22), Konya'nın Ereğli ilçesindeki baba evine ateş düştü.

21 Ocak 2018 Pazar 19:16
Bitlis Şehitleri uğurlanıyor: Konya Ereğli şehidini bekliyor







Bitlis Şehitleri uğurlanıyor: Konya Ereğli şehidini bekliyor

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı operasyon düzenleyen timin üzerine çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin (22), Konya'nın Ereğli ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı tim, Bitlis'in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyaret Tepe mevkiinde, PKK'lı teröristlere karşı operasyon düzenlediği sırada, askerlerin üzerine çığ düştü. 5 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı.

1 YILLIK UZMAN ÇAVUŞ

Şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin memleketi Ereğli ilçesine bağlı Çayhan Mahallesi'nde oturan babası Çakır Taştepe ve annesi Gülten Taştepe'ye acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Aslıhan ve Kazım Taştepe isminde iki kardeşi olan şehit Taştepe'nin babasıyla birlikte çiftlik yaparken vatani görevini yapmak için askere gittiği ardından da uzman çavuşluk sınavlarına girdiği öğrenildi. Bekar olan şehit Taştepe'nin 1 yıllık uzman çavuş olduğu belirtildi. Şehit Taştepe'nin cenazesinin yarın Çayhan Mahallesi'nde toprağa verildi.

15 GÜN ÖNCE İZNE GELMİŞ

Şehit Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin amcasının oğlu Çakır Taştepe, şehidin 15 gün önce izne geldiğini belirterek, ''Adana'da bir arkadaşının düğünü varmış, oraya katılmış. Dönüşte de 2 günlük yol izni için buraya uğradı. Hal ve hatırımızı sordu. Hatta bize haber vermeden geri döndü. Ben de kızmıştım, ‘Neden haber vermeden gittin’ diye'' dedi. Şehit Taştepe'nin acı haberinin ardından yakınları eve akın etti. Evin bulunduğu binaya ise Türk bayrağı asıldı.

Şehit Uzman Çavuş Taştepe'nin yarın ikindi namazının ardından Çayhan Mahallesi'nde defnedileceği belirtildi.

MERSİN ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda, üzerine çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in (27) Mersin'deki ailesine acı haber verildi.

Olayda şehit düşen 5 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı. Oğullarının şehadet haberini merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki evlerinin önünde, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ile askeri yetkililerden alan baba Salim ile anne Sebahat Tek, gözyaşlarına boğuldu. Ailenin oturduğu eve ve yakındaki binalara Türk bayrakları asılırken, baba ve anneyi komşuları ve yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehit Tek'in Nevşehir'de üniversite okuyan Ayşe Başbudak ile nişanlandığı, kardeşinin ise asker olduğu öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in cenazesi, Mersin'de yapılacak askeri törenle son yolculuğa uğurlanacak.

BAKAN SOYLU, YARALI ASKERLERI ZIYARET ETTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterle Bitlis'e geldi. Bakan Soylu hemen hasteneye geçerek tedavi gören 12 askeri tek tek ziyaret ederek olay hakkında bilgi alıp, 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Bu arada, tedavi gören bir askerle sohbet etti. Ardından da cep telefonu ile askerin babasını arayarak telefonla bir süre görüşmelerini sağladı. Bakan Soylu ziyaret ardından hastane yetkilileri ile bir süre basına kapalı görüşüp, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Soylu, açıklama yapmadan karayoluyla Ankara'da dönmek üzere Muş'a geçti.

ARAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Hizan'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kolludere Köyü kırsalında bulunan İncirli bölgesindeki arama tarama çalışmaları tamamlandı. Van ve çevre illerden gelen onlarca AFAD ekibi, çalışmaların tamamlanmasından sonra Bitlis'e döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.