Bodrum'da deprem; Bodrum ve çevresi sabaha kadar sallandı

Bodrum ve çevresi sabaha kadar devan eden deprem fırtınası nedeniyle geceyi uykusuz geçirdi. Bodrum hastanesi tedbiren tahliye edildi. Gökova'da sabah saat 08.33'de 4.5 büyüklüğünde artçı deprem kaydedildi.

21 Temmuz 2017 Cuma 06:59
Bodrum'da deprem; Bodrum ve çevresi sabaha kadar sallandı






Bodrum'da deprem; Bodrum ve çevresi sabaha kadar sallandı

Son Depremler; Bodrum Gökovada Körfezi'nde gece yarısı meydana gelen 6.3 (6.5) büyüklüğündeki depremin ardından, Bodrum ve çevresinde deprem hareketliliği sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Vatandaşların korku ve panik içinde sabahın ilk ışıklarına kadar beklediği depremlerde can kaybı meydana gelmedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine gören Muğla'nın Bodrum ilçesi yakınlarında meydana gelen ilk depremin merkez üssü Gökova. Kandilli Rasathanesi gece saat 01.31'de ilk depremin aletsel büyüklüğünü 6.5 olarak duyurdu. Başbabakanlık AFAD ise Gökova depreminin şiddetini ise 6.3 olarak açıkladı.
Bu arada Gökova'da sabah saat 08.03'de 4.5 büyüklüğünde artçı deprem kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre aynı bölgede saat 08.13'te ise 4.3 büyüklüğünde farklı bir sansıntı daha kaydedildi.

Aynı deprem hakkında Amerikan Jeolojik araştırmaları merkezinin istasyon ölçümüne göre ilk sarsıntının şiddetini 6.7 olarak duyurdu. İlk deprem denizin 5 KM derinliğinde olduğu açıklanırken daha sonra Bodrum'a bağlı mahallelerde hissedilen depremler ana karada oluştu. İzmir'de de hissedilen depremlerden sonra Bodrum Bitez, Akyarlar, Yalı'nın da arasında bulunduğu çok sayıda yerleşim biriminden denizin yükseldiği iddiası ortaya atıldı. 

BODRUM KARANLIKTA KALDI

Bu arada ilk deprem sırasında devrilen bir elektrik direği yüzünden Bodrum'a enerji verilemedi. 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada "Bodrum ilk defa böyle şiddetli bir depreme maruz kaldı. Allaha çok şükür şuana kadar bize herhangi bir kötü haber yansımadı, inşallah da yansımaz. Elektrik direğinin devrilmesinden dolayı elektrikler kesik. Bir de yollarda çökme ve toprak kaymaları var. Bunun dışında herhangi bir ev yıkılması, herhangi bir can kaybı ile ilgili bir bilgi gelmedi. Bu tabi bizi biraz mutlu etti ama çok korktuk!" dedi.

HASTANE TAHLİYE EDİLDİ

Meydana gelen şiddetli deprem sonrası Muğla halkı sokağa döküldü.  Bodrum Devlet Hastanesi ise tedbir amaçlı tahliye edildi.



DEPREM YUNANİSTAN'DA CAN ALDI

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde Yunanistan'ın Kos Adası'nda iki kişi hayatını kaybetti.

Yunan devlet haber ajansı ANA-MPA'ya göre, adanın belediye başkanı Yorgos Kiriçis depremde iki kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yunan basınına göre, büyük hasarın yaşandığı depremde, adadaki Osmanlı dönemi eserlerinden Defterdar Camisi'nin de minaresi yıkıldı.

DEPREM YÜZÜNDEN BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Bodrum'dan Antalya'ya kadar geniş bir alanda hissedilen deprem büyük paniğe neden oldu.
Bodrum, Didim, Antalya il merkezi, Muğla, İzmir Sahil şeridinde bulunan çok sayıda yerleşim biriminde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar panik halinde sokaklara ve ana caddelere akın etti. İlk depremin ardından vatandaşların korku dolu bekleyişi devam ediyor.

Gökovada'ki ilk depremin hemen ardından Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde yeni bir deprem daha kaydedildi. AFAD Depremin şiddetini 6.3 olarak duyururken, Kandilli Rasathanesi ise hissedilen depremin 6.5 olduğunu açıkladı.


Ege Bölgesi'ndeki deprem hareketliliği sabaha kadar 0yoğun olarak sürdü. Gökova'daki ilk depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken, Bitez yakınlarında 4.1 büyüklüğünde yeni sir sarsıntı oldu. Vatandaşların korkulu bekleyişi devam ederken, çok sayıda eğlence mekanında müzikler sustu. Vatandaşların korku dolu bekleyişi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Sadece Gökova körfezindeki artçı sarsıntıların sayısı 79 olarak görüldü. Bitez, Akyarlar'da meydana gelen depremlerin sırasında deniz suyunun yükseldiği iddia edildi.

Halen evlerine girmeyen vatandaşların korku dolu bekliyişi devam ediyor.
Son Güncelleme: 21.07.2017 08:31
Anahtar Kelimeler:
Son DepremlerDepremBodrum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.