Bodrum'da deniz, Ordu'da kayak

Türkiye Aralık ayının son günlerinde Bodrum'da deniz ve güneş keyfine sahne olurken, Ordu'da Çambaşı yaylasına çıkanlar doyasıya kayak yaptı.

20 Aralık 2015 Pazar 15:39
Bodrum'da deniz, Ordu'da kayak






Bodrum'da deniz, Ordu'da kayak keyfi

Türkiye Aralık ayının son günlerinde Bodrum'da deniz ve güneş keyfine sahne olurken, Ordu'da Çambaşı yaylasına çıkanlar doyasıya kayak yaptı.

BODRUM'da soğuk hava ardından güneşi görenler sahile akın etti. Sahilde kafeteryalar dolarken, kimileri güneşlenip, sörf yaptı.


Bodrum'da, kış mevsiminde olunmasına rağmen bugün yazdan kalma bir gün görüldü. Bugün öğle saatlerinde güneşin yüzüne göstermesiyle birlikte Bodrumlular ve ilçede bulunan az sayıdaki turist, sahildeki kafeteryalara akın etti, kahvaltılarını sahil kenarında yaptı. Hava sıcaklığının 18 derece, deniz suyu sıcaklığının 17 derece olduğu Bodrum'da bazıları ise mayolarını giyip, güneşlendi, su sporları yaptı. Bodrum'da oturan Rus pedogog Irina Suxova, sörf yaptı oğlu ile denize girdi. Suxova, "4 gün önce Moskova'daydım. Hava eksi 20 dereceydi. Bodrum'a döndüğümde 18 derecelik bir havayla karşılaştım. Burası cennet. Sörf yapıp güneşli havanın tadını çıkardık" dedi.
Bodrum'da hava sıcaklığının mevsim normallerinde süreceği, önümüzdeki günlerde yağmur beklenmediği belirtildi.

ÇAMBAŞI YAYLASINDA KAYAK

ORDU'da 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na çıkanlar karda kayak yapıp hafta sonunun keyfini çıkardı.
Kabadüz İlçesi'ne bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası yaz mevsiminde olduğu gibi kış mevsiminde de tatilci ve turistlerin ilgisini çekiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çambaşı Yaylası'nda kayak tesisi kurulması için çalışmalar sürerken buraya çıkanlar mevcut kayak alanında kızaklarla kayarak karın tadını çıkarıyor. Ordu Kayak Spor Kulübü sporcularının da kayak eğitimi aldığı yaylada bazı kişiler bazen de kızak yerine nalyon poşetlerle kaymayı tercih ediyor. Ordu Kayak Spor Kulübü Başkanı Fevzi Turan şöyle dedi:
"Ordulular'ın kayağa yönelmeleri hakikaten güzel. Henüz daha tesisimiz olmamakla beraber kayak camiası durmuyor. Öğrenmek için buraya akın ediyorlar. Biz sadece eğitim faaliyetiyle faaliyetimizi sınırlamak durumundayız. Çünkü tesis henüz hizmete girmedi. Özellikle hafta sonları yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz." Çalışmaları süren 28 milyon TL'ye mal olacak Çambaşı Kayak Tesisi'nin önümüzdeki yıl açılması hedeflendi.

Son Güncelleme: 20.12.2015 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.