Bodrum'da SGK arşivi bakın ne hale gelmiş

Geçtiğimiz ay Bodrum'u vuran sel felaketinin ardından ilçenin SGK arşivinin büyük zarar gördüğü ortaya çıktı. SGK çalışanları, dosyaları kurtarabilmek için seferber oldu..

07 Ekim 2015 Çarşamba 17:47
Bodrum'da SGK arşivi bakın ne hale gelmiş







Bodrum'da SGK arşivi bakın ne hale gelmiş

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 23 Eylül'de yaşanan selin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bodrum Şubesi'nin arşiv bölümü de zarar gördü. Arşiv bölümünde ıslanan binlerce dosya, personel tarafından binanın bahçesinde kısım kısım kurutuluyor.

BODRUM SGK ARŞİVİ


Bodrum'u 23 Eylül'de vuran sel sonrasında SGK Şubesi'nin Arşiv bölümü de zarar gördü. İcra, Bağkur, İşveren ve İşyeri Tecil birimlerine ait dosyalar yağmur nedeniyle ıslandı. Araya 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin girmesi nedeniyle uzun süre ıslak kalan dosyalar personel tarafından arşiv bölümünden çıkarılarak, güneş altına serildi.

SGK binasının girişindeki boş alana sıralanan dosyalar, köylülerin ürünlerini kuruması için tarlaya serdiğinde oluşan görüntüleri andırdı. Yaklaşık 12 bin dosyanın sel sonrasında ıslandığı belirtildi.
Kurutma işlemi tamamlanan evrak tekrar dosyalandı. Kurutma çalışmalarının bir süre daha devam edeceği kaydedildi. SGK Bodrum Şubesi arşiv bölümünün daha önce 2 kez daha sel nedeniyle zarar gördüğü, en büyük zararın ise 23 Eylül'de meydana geldiği belirtildi.

Son Güncelleme: 07.10.2015 17:52
Anahtar Kelimeler:
Bodrum SGK Arşivi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.