Bolu'da deprem, Son dakika Bolu 4.9 ile sallandı

Bolu'da gece yarısı meydana gelen depremin şiddedi 4.9 olarak ilan edildi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü daha sonra 4.6 olarak düzeltti

08 Nisan 2018 Pazar 00:54
Bolu'da deprem, Son dakika Bolu 4.9 ile sallandı






Bolu'da deprem, Son dakika Bolu 4.9 ile sallandı

Son Depremler, Merkez üssü Bolu olan son depremin şiddeti 4.9 olarak açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, saat 00.16'da meydana gelen depremin geniş bir alanda hissedildiğini duyurdu. Deprem yerin 5 KM derinliğinde oluştu.

Deprem sonrası Bolu il merkezinde vatandaşlar sokaklara döküldü. AFAD depremin şiddetini 4.7 olarak ilan etti. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre ilk deprem saat 00.16'da meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini ilk önce 4.9 olarak ilan etti. Rasathane daha sonra bu bilgiyi hissedilen MG cinsinden büyüklüğü 4.6 olarak düzeltti. Bolu yakınlarında Yeşilcele'nin merkez üssü olarak ilan edilen deprem geniş bir alanda hissedilirken, Bolu il Merkezi başta olmak üzere Kaynaşlı ve Karasu'da vatandaşlar evlerinden çıkarak açık alanda beklemeye başladı.
İlk depremin ardından bölgede 3 ayrı artçı sarsıntı daha kaydedildi. Deprem sonrası oluşan yoğunluk yüzünden bölgede GSM hatlarında zaman zaman kesilmeler yaşanıyor. 

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR


İlk büyük depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. Saat 01.13'e kadar Bolu ve çevresinde 1.9 ile 2.8 arasında değişen 5 artçı deprem daha kaydedildi. Kızılağıl, Çukurören, Yumrukkaya, Çukurören ve Yaylatepe mahallelerindeki artçı depremler vatandaşları tedirgin etti.
İlk deprem sonrası hasar ve yaralı konusunda henüz bilgi gelmedi.

DEPREM ÇOK SAYIDA ŞEHİRDE HİSSEDİLDİ

Bolu Depremi için AFAD, Kandilli Rasathanesi'nden farklı bir rakamla duyurdu. AFAD verilerine göre merkez üssü Bolu Merkez olan 4.7 büyüklüğündeki deprem, Zonguldak'ta da hissedildi. Hasara neden olmayan deprem nedeniyle panik yaşayan bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. Ereğli ilçesinde bazı mahallelerde halk, bir süre sokakta ve araçlarında bekledikten sonra evlerine geri döndü.

BOLU VALİSİ: 'HERHANGİ OLUMSUZ BİR DURUM OLUŞMADI'

Bolu Valisi Aydın Baruş, depremle ilgili yaptığı açıklamada, bu gece saat 00.16 itibarıyla Bolu il merkeze bağlı Yeşilçele köyünde 4,7 şiddetinde deprem yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

Deprem özellikle il merkezi ve köyler ile yakın ilçelerde hissedildi. Şu anda ekiplerimiz sahada. Emniyetimiz, jandarmamız ve AFAD ekiplerimiz herhangi bir olumsuz durum olup olmadığını tespit çalışması yapıyorlar. Şu ana kadar gerek 112 Acil'e gerekse jandarma ve emniyetimize ve AFAD'a herhangi olumsuz bir durum intikal etmedi." 

Depremin ardından artçı depremlerin meydana geldiğini ifade eden Vali Baruş, "Şu an itibarıyla şiddeti 1,5 ila 3,5 olan 7 artçı deprem meydana geldi. Bu sarsıntılarda da herhangi olumsuz bir durum oluşmadı. Vatandaşlarımız şu anda açık alanlarda. Bir müddet daha açık alanlarda kalmalarını rica ediyoruz. İnşallah herhangi bir hasar olmadan, can kaybı ve yaralı olmadan bu sarsıntıyı ve depremi atlatmış olacağız. Ben tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.

BOLU'DA DEPREM HABERİ'NİN AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR

Son Güncelleme: 08.04.2018 17:48
Anahtar Kelimeler:
Son DepremlerBoluda Deprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ASLAN 2018-04-08 01:18:01

BOLUDA YAŞAYANLARA GEÇMİŞ OLSUN ÇEVRE İLLERDE DE DEPREM HİSSEDİLMİŞ ALLAH BETERİNDEN TÜM ÜLKEMİZİ KORUSUN AMİN