Bölücülere Ahmet Türk modeli tepki

17 Temmuz 2011 Pazar 17:06
Bölücülere Ahmet Türk modeli tepki






Mersin'de şehitler için yürüyüş yapan kalabalık, Hastane Caddesi ara sokağındaki bir kültür merkezine saldırmak isteyince polisle arasında arbede çıktı. Polis, Nude Gençlik Kültür Merkezi'ne saldıran kalabalığa biber gazi ile müdahale etti. Polis zafer işareti yaptığı gerekçesiyle kalabalığın saldırısına uğrayan bir genci ise iş yerine sokarak kurtarabildi.
Çıkan olaylarda bir komiser kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı.İnternetteki bir sosyal paylaşım sitesinin çağrısı üzerine ara sokaklardan yürüyüş yaparak toplanan kalabalık Cumhuriyet Alanı'nda buluştu. Sloganlar atan kalabalık okudukları İstiklal Marşı'nın ardından yürüyüşe geçti.
Büyükşehir Belediyesi ve Ulu Camii'yi takip eden kalabalık Hastane Caddesi'ne çıktı. Cadde üzerinde barikat kuran Çevik Kuvvet Ekipleri kalabalığın taşkınlık yapması üzerine geçişlerine izin vermedi. Bunun üzerine grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı.
Bu sırada aralardan sızan kalabalıktan bazıları koşarak Hastane Caddesi ara sokağında bulunan Nude Gençlik Kültür Merkezi'ne saldırdı. Sivil polisler kalabalığı engellemeye çalıştı. Polis, taş ve ellerindeki cisimleri atan kalabalığı sakinleştirmek için büyük çaba sarfetti. Kalabalığın taşkınlığını sürdürmesi üzerine polis biber gazı kullandı. Bu sırada atılan taşlardan biri Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde çalışan komiserin alnına isabet etti. Yürüyüşe devam eden kalabalık zafer işareti yaptığı öne sürülen bir gence saldırmaya kalktı. Burada da arbede çıktı. Polis, genci kalabalığın elinden bir iş yerine sokarak kurtarabildi. Kalabalık, Metropol binasında barikat kuran polislerin izin vermemesi üzerine İstiklal Marşı okudu. Kalabalık daha sonra ara sokaklara dağıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.