Borajet satışında skandal iddialar; Tanınmış isimler gözaltında 

Borajet’in SBK Holding’e satışı ile ilgili şirketin eski sahibi Yalçın Ayaslı ve havayolu şirketini alan işadamı Sezgin Baran Korkmaz arasındaki hukuki ve cezai ihtilaflarda yeni bir gelişme yaşandı. 

18 Şubat 2019 Pazartesi 17:23
Borajet satışında skandal iddialar; Tanınmış isimler gözaltında 






Borajet satışında skandal iddialar; Tanınmış isimler gözaltında 


Borajet'in el değiştirmesinin ardından ortaya atılan iddialar ortalığı karıştırdı. Satınalmalar sırasında Amerikalı fon şirketlerinin de yer aldığı bildiriliyor..

Ünlü halkla ilişkiler şirketi sahibi Necla Zarakol ve avukat Hamdi Tolga Danışman'ın, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Zarakol ve avukatı, geçen hafta havaalanında sahte kimlikle yakalanan Borajet'in eski mali işler sorumlusu Zahide Üner’in emniyette verdiği ifade kapsamında gözaltına alındı...


Borajet’in SBK Holding’e satışı ile ilgili şirketin eski sahibi Yalçın Ayaslı ve havayolu şirketini alan işadamı Sezgin Baran Korkmaz arasındaki hukuki ve cezai ihtilaflarda yeni bir gelişme yaşandı.

stanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Borajet’in hileli bilanço ile satıldığı iddiasına yönelik yürüyen soruşturma kapsamında iki ünlü isim gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ünlü iş kadını Zarakol İletişim’in Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol ve Hergüner Avukatlık Bürosu yönetici avukatı Hamdi Tolga Danışman bulunuyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının 7’ye ulaştığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Borajet’in satışıyla ilgili yürüyen soruşturma kapsamında zanlıların yakalanması için teknik ve fiziki takip çalışması başlattı.

ÜNER'İN YURTDIŞINA KAÇMA HAZIRIĞI

Yapılan teknik takipler sırasında Borajet’in eski sahibi Yalçın Ayaslı'nın sağ kolu olduğu ileri sürülen şirketin eski mali işler yöneticisi Zahide Üner’in Muğla üzerinden yurt dışına kaçmayı planladığı tespit edildi. Bu kapsamda geçen hafta İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Muğla Emniyetini uyardı. Zahide Üner, Dalaman Havalimanı’nda yapılan kimlik kontrolü sırasında sahte kimlik taşıdığı tespit edildi. Dalaman’a gelen Zahide Üner’in deniz yoluyla Yunanistan’a kaçmaya çalıştığı ileri sürüldü. 

Zarakol ve avukat Danışman’ın Muğla'da Dalaman Havalimanı'nda sahte kimlikle yakalanan Borajet'in eski mali işler sorumlusu Zahide Üner’in emniyette verdiği ifade kapsamında gözaltına alındığı bildiriliyor.

HİLELİ BİLANÇO İLE HİSSE SATIŞ İDDİASI

SBF Holding’in, Borajet’i ABD’de yaşayan Yalçın Ayaslı'dan Aralık 2016’da 260 milyon dolara satın aldığı kamuoyuna yansımıştı. Borajet, satın alma işleminden 4 ay geçtikten sonra Nisan 2017’de seferlerine ara verdiğini açıklamıştı. İddialara göre satış sürecinde Borajet 120 milyon dolarlık borcu ile birlikte devredilmişti. Ancak sonrasında satış davalık oldu. Borajet’i satın alan SBK Holding satış sonrasında hesapta olmayan yeni borçların olduğunu ve firmanın borçlarını mali tablolarında tam olarak göstermediği iddia ederek hukuki süreci başlattı. Sezgin Baran Korkmaz’ın kurucusu olduğu SBK Holding, ilaç sektörüne yaptığı yatırımlarla tanınırken söz konusu satın almalarda SBK’nın ABD’li fonlarla birlikte hareket ettiği ifade ediliyordu.

Anahtar Kelimeler:
BoraJet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.