Bornova ilçesinde kaldırımlar ve yollar engellilere uygun hale getirildi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:22
Bornova ilçesinde kaldırımlar ve yollar engellilere uygun hale getirildi






İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Bornova ilçesinde kaldırım ve yollar, engellilerin kullanımına uygun hale getirildi. Belediye, bu iş için 1,5 milyon liralık yatırım yaptı.

Proje kapsamında kaldırımlara ve yollarına engelli rampaları yapıldı. Belediye tesislerine de uygun asansörler kuruldu. İlçenin tamamında kaldırımlar, tretuvarlar, belediyeye ait tesisler, parklar ve çocuk oyun alanları engellilere göre düzenlendi. 22 mahallede engelli rampası ve 17 mahallede sokak düzenlemesi yapıldı. 4 bin 750 adet yeni rampa yapılırken engellilerin kullandığı kaldırım ve tretuvarların arabalardan korunması için 3 bin adet yeni bariyer yerleştirildi. 13 kilometre tretuvar da parke taşıyla döşendi. Belediyeye ait Naldöken ve Mevlana toplum merkezleriyle Uğur Mumcu Kültür Merkezi de engellilere göre düzenlendi. Aynı kapsamda İçtaş hizmet binası, Belgem Dershaneleri ile Büyükpark içindeki nikah ve meclis salonları, engellilerin rahatça ulaşabileceği ve hizmet alacağı hale getirildi. Çamdibi Kapalı Pazaryeri tesisleri ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu´nda değişiklikler yapıldı.

Engellilerin şehrin her yerine rahatça ulaşabilmesi için proje başlattıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Mimari engelleri ortadan kaldırdık. Engeller nedeniyle hareket edemeyen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bunu yaparken sadece yollardaki engelleri kaldırmıyoruz, aynı zamanda belediye hizmet binalarımıza da uygun asansörler yapıyoruz. Rampalar ve merdiven tutunma sistemleriyle engellilerin ulaşmını ve yürümesini kolaylaştırıyoruz. Amacımız, Bornova´da her bir yurttaşımızın kentin bütün olanaklarından ve sosyal imkanlarından eşit oranda yararlanmasını sağlamak. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.