Bornova'da kadın üreticilere özel pazar

10 Temmuz 2011 Pazar 12:38
Bornova'da kadın üreticilere özel pazar






İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Bornova Belediye Meclisi, Pazar Yeri Yönetmeliği'nde gerekli değişikliği yaparak, ilçedeki pazar yerlerinde belirli günlerde kadın üreticilere özel pazarlar kurulmasının önünü açtı. Kadınların iş hayatına ve üretime katılması için gerekli çalışmaları yürüten Bornova Belediyesi bu yönde önemli bir uygulamaya geçiyor. İlçe sınırları içindeki pazarlarda kadın üreticiler için özel pazarlar kurulacak.

Evlerinin ekonomisine katkıda bulunmak isteyen ya da hobilerini değerlendirmeyi amaçlayan kadınlar bu pazarlarda satış yapabilecek. Ayrıca el emeği ürünleri ucuza almak isteyenler de bu sayede bol çeşidi ekonomik fiyatlarla bulmuş olacak.Bornova Belediye Meclisi'nin son toplantısında Bornova Belediyesi tarafından kurulması planlanan Kadın Üretici Pazarları konusu görüşüldü.

Hukuk, esnaf ve kadın-erkek eşitliği komisyonlarının raporları doğrultusunda Bornova Belediyesi Pazar Yeri Yönetmeliği'nde gerekli değişikliğin yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 Bu yönetmelik değişikliği ile ilçede kadın üretici pazarlarının kurulmasının da önü açılmış oldu. Öncelikleri arasında kadınların sorunlarının çözümünün en üst sıralarda yer aldığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının çözümü için projeler üretiyoruz. Elbette burada en önemli konulardan biri de kadınlarımızın ekonomik hayata katılabilmeleri. Kendi kazançlarını sağlayarak daha özgür olmaları. Bu yönde bir süredir çalışmalarımız sürüyordu. Bize çeşitli kadın kuruluşlarının pazar yeri kurulması yönünde talepleri vardı. Bunu değerlendirdik.

Meclisimizin yaptığı yönetmelik değişikliği ile bu mümkün olacak. İlçemizdeki pazar yerlerinde belirlenecek günlerde kadın üreticiler tezgah açacak. Hem el emeği ürünlerini değerlendirecekler hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.