Borusan, Balnak'ı satın aldı

06 Kasım 2012 Salı 18:03
Borusan, Balnak'ı satın aldı






İSTANBUL (CİHAN)- Nakliye sektörünün önde gelen şirketlerinden Borusan Lojistik, Balnak'ın hisselerinin tamamını satın almak için anlaşma imzaladı. Borusan, satış işlemi sona erdiğinde 2012 itibari ile 600 milyon dolar gelir elde ederek 4 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak ve 10 bini aşkın müşteriye de hizmet verecek.

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, konu ile ilgili yaptığı açıklamada stratejik planlarla büyümelerinin ivme yakalayacağına işaret etti. Agah Uğur, şöyle devam etti:

Borusan Lojistik'in Balnak'ı satın alması lojistik işimiz için bu stratejimizin hayata geçirilmesinde önemli bir adımdır. Bu satın alma sürecinin sonuçlanmasının ardından Borusan Lojistik yurt içinde daha da güçleneceği gibi, yurt dışındaki varlığını da önemli ölçüde artıracak. Bu birleşme aynı zamanda ülkemizde lojistik sektörünün büyümesine de ciddi ivme kazandıracak.

Anlaşmanın Türkiye lojistik sektörüne damga vuracağının altını çizen Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç de şunları ifade etti:

Son derece dinamik bir yapıya sahip olan Türkiye lojistik sektörü aynı zamanda giderek artan bir rekabete sahne oluyor. Biz, hızlı büyüyen, sektöre şekil veren lider bir şirket yaratma hedefi ile yola çıktık. Balnak uluslararası taşımacılıkta marka olmuş, güçlü acente ağlarına, insan kaynaklarına ve sistemlere sahip bir şirket. Bu satın alma stratejik büyümemizi güçlendirecek.

Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler ise güçlü büyüme ile sektörün gelişmesine katkı sunduklarını dile getirdi, satın almadan duyduğu mutluluğu belirtti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.