Böyle alçaklık görülmedi, PKK okul yaktı, yola bomba koydu

Dargeçit'te kurulan kalleş tuzağın detayları gün ağarınca ortaya çıktı. Gece yarısı ateşe verilen okulda çıkan yangını söndürmeye yardım için gönderilen polis ekibi PKK'lı hainlerin tuzağına düşürülmüş...

03 Eylül 2015 Perşembe 13:21
Böyle alçaklık görülmedi, PKK okul yaktı, yola bomba koydu






Böyle alçaklık görülmedi, PKK okul yaktı, yola bomba koydu


Dargeçit'te 4 polis memurunun can verdiği kalleş saldırının detayları belli oluyor. Örgütün defalarca yapımını engellemeye çalışdığı okulu bu kez ateşe verdiği ortaya çıktı. Şehit polis memurlarının yanan okulun söndürülmesine destek vermek için görevlendirildiği açıklandı.  Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristler tarafından çıkarıldığı düşünülen yangına giden itfaiye ekiplerinin güvenliğini almak üzere olay yerine hareket eden polis ekiplerine yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit düşen 1’i emniyet amiri 4 polis memurunun cenazesi olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu parçalanan araçta şehit düşen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un Şanlıurfalı, evli ve iki çocuk babası, şehit polis memurlarından Akif Hatunoğlu'nun Osmaniyeli, evli ve 1 çocuk babası, Mehmet Hüseyin Balta'nın Diyarbakırlı, evli ve iki çocuk babası, Ahmet Akalın'ın ise Konyalı ve bir yıllık polis olup yeni nişanlandığı belirtildi.

VALİLİK SALDIRININ ALÇAKÇA YAPILDIĞINI DUYURDU

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada saldırının alçakça yapıldığı duyuruldu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Dargeçit’te yapımı devam eden bir okul binasında terör örgütü PKK mensuplarınca çıkarıldığı düşünülen yangına müdahale eden itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine intikal halinde olan zırhlı polis aracının geçişi esnasında, saat 06.50 sıralarında, yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis şehit oldu. Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

CENAZELER DÜZENLENECEK TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANACAK

Saldırıda şehit düşen emniyet amiri ve polis memurlarının cenazeleri olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Mardin’in Midyat İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit cenazelerinin saat 17.00’de Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.
Son Güncelleme: 03.09.2015 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.