Bozdağ: Dokunulmazlıkların kaldırılması konusu TBMM'nin gündeminde

29 Kasım 2012 Perşembe 13:58
Bozdağ: Dokunulmazlıkların kaldırılması konusu TBMM'nin gündeminde






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun TBMM'nin gündeminde ve takdirinde olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katıldı. Bozdağ, tören öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'Kılık kıyafet konusunda yapılan düzenlemelerle ilgili bir tartışma başladı, bu tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusuna Bozdağ, Tartışmalar her zaman olumludur. Herkes fikrini söyler, dinleyenler de ona göre kendi değerlendirmelerini yapar. Tartışmaları her konuda olumlu görürüm. Kıyafet konusunda atılan adım, esasında tek tipçi bir yaklaşıma son veren, velilerin ve öğrencilerin elini rahatlatan ve onları özgürleştiren bir adımdır.'' cevabını verdi.

'BDP'li 9 milletvekiliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu, siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?' sorusunu ise Bozdağ şu sözlerle cevapladı: Süreç işliyor. Bu konuda yetki tamamen TBMM'ye aittir. Anayasa ve Adalet Komisyonu'ndan oluşan Karma Komisyon bu konuda bir değerlendirme yapacaktır. O değerlendirme dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde olursa Genel Kurul'a gelecektir. Genel Kurul da komisyon raporuna uyarsa, onun görüşünü kabul ederse dokunulmazlıkları kaldırılmış olur ve bu takdirde de soruşturma ve kovuşturma engeli ortadan kalkmış olur. Şu andaki süreç bu yönde devam ediyor. Bu çalışmalar bittiği zaman zaten ortaya bir sonuç çıkacaktır. Şu an konu TBMM gündeminde ve takdirinde.'' CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.