Bu da “şikayet“ çetesi

Eski belediye meclis üyelerinin de içinde olduğu söylenen İstanbul Beykoz merkezli bir çetenin esnaf ve iş adamlarıyla ilgili idari mercilere yaptığı şikayetlerin ardından şikayetleri geri çekmek için rüşvet istediği ortaya çıktı

20 Kasım 2014 Perşembe 17:39
Bu da “şikayet“ çetesi






Bu da “şikayet“ çetesi

Eski belediye meclis üyelerinin de içinde olduğu söylenen İstanbul Beykoz merkezli bir çetenin esnaf ve iş adamlarıyla ilgili idari mercilere yaptığı şikayetlerin ardından şikayetleri geri çekmek için rüşvet istediği, şantaj mağduru bir iş adamının savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine ortaya çıktı.
Bu olay 2011 yılında CHP içerisinde de gündeme gelmiş, olaya karışan belediye meclis üyeleri disipline verilmişti. Aynı kişilerin isimlerinin 2014 yılında yargıya intikal eden “şikayet çetesi“ olayında da geçmesi bu çetenin varlığıyla ilgili adli makamları harekete geçirdi.

İlk 2011 yılında medyaya yansıyan olayda CHP’li belediye meclis üyesi Halit Kılıç ile birlikte 3 belediye meclis üyesinin daha rüşvet aldığı iddiası üzerine bu üyeler CHP il disiplin kuruluna sevk edilmişti. İl disiplin kurulunun kendi belediye meclis üyelerine önce kınama cezası vermesi sonra ise bu cezayı uyarıya çevirmesi üzerine olumsuz söylentiler daha da artmış CHP içinde büyük huzursuzluk yaşanmıştı.
Belediye meclis üyelerinin bir inşaatla ilgili yaptığı şikayetin ardından inşaat sahibinden rüşvet alarak şikayetlerini geri çektiği iddiaları CHP içinde bu süreci başlatan skandal olmuştu.
CHP bu dedikodulardan Halit Kılıç’ı bir sonraki dönem belediye meclis üyesi yapmayarak ve partiden uzaklaştırarak kurtulmuştu.

Fakat son gelişmeler Beykoz başta olmak üzere, bu kişilerin isimlerinin karıştığı şantaj ve rüşvet dedikodularının halen ardı arkasının kesilmediğini gösteriyor. Şantaj mağduru bir iş yeri sahibinin, “Halit Kılıç’ın idari mercilere kendisiyle ilgili asılsız şikayet mektupları gönderdiği ve sonrasında da şikayetlerini geri çekmek için kendisinden rüşvet istediği“ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine daha önce CHP içinde huzursuzluk yaratan olay artık yargıya da intikal etti.
Kamuoyunda “şikayet çetesi“ olarak adlandırılan çetenin yüzlerce asılsız ihbarda bulunmak suretiyle onlarca kişiden rüşvet aldığı ve şantaj yaptığı ve bunların merkezi Beykoz olmakla birlikte Beykoz ile de sınırlı kalmadığı konuşuluyor. 


Son Güncelleme: 20.11.2014 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.