Bu yıl başkanlık seçimlerinde ilk defa faks ile oy kabul edildi

07 Kasım 2012 Çarşamba 01:23
Bu yıl başkanlık seçimlerinde ilk defa faks ile oy kabul edildi






NEW YORK (CİHAN)- Milyonlarca Amerikalı sandık başına giderek başkanlarını seçmek için oy kullandı. Sandy Kasırgasının etkili olduğu Doğu eyaletlerinde oy kullanmak isteyenelere kolaylık olması açısından faks çekerek veya posta yoluyla oy kullanmak isteyenlere izin verildi. Amerika tarihinde bu durumun bir ilk olduğunu ifade eden New Jersey eyaletinin Bergen Bölgesi Seçim Sorumlusu John Hogan amaçlarının kasırga mağdurlarının seçime katılmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Hogan şuana kadar kadar 712 seçmenin fax çekerek oy kullandığı bildirildi. Bugün sabah saat 06.00'da başlayan oy kullanımı hala devam ediyor.

New Jersey'de oy kullanan Bill Herity (71), Demokrat Parti adayı ve mevcut Başkan Barack Obama'nın kazanmasını temenni ettiğini belirtti. Sabah erken saatte oyunu kullanmak üzere sandık başına giden Herity, Cumhuriyetçi aday Romney'in Obama kadar insanlara yardımcı olabileceğini zannetmiyorum. Bu nedenle Obama'ya oy verdim ve onun kazanmasını istiyorum. dedi.

New Jersey'de oy kullanan diğer bir Amerikalı Joseph Crifis ise Amerika'yı doğru yola getirebilecek ismin Cumhuriyetçi aday Mitt Romney olduğunu belirtti. Geleceğin başkanı Romney'e oy verdiğini söylen Crifis, Romney'in bundan sonraki sürecin değişmesinde önemli rol alacağını ifade etti.

New Jersey eyaletinde İngilizce ve İspanyolca dilleri ile basılan seçim pusulaları, bu yıl ilk defa Korece dilinde basılıp seçmenlere dağıtıldı. Oy işlemi biten eyaletlerde 2 Demokrat, 2 Cumhuriyetçi Parti üyesinin hazır bulunduğu salonlarda oylar tasnif edililiyor. ABD'nin birçok yerinde oy verme işleminin saat 20.00'de (TSI 03.00) sona ereceği belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.