BUGİAD Başkanı Er: Atılan doğru adımlar enflasyonu düşürüyor

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:20
BUGİAD Başkanı Er: Atılan doğru adımlar enflasyonu düşürüyor






BURSA (CİHAN)- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Kasım ayında Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,38, Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) de yüzde 1,66 oranında arttığını açıkladı. TÜİK´in 2003 baz yıllı verilerine göre, yıllık enflasyon TÜFE´de yüzde 6,37, ÜFE´de ise yüzde 3,60 oldu. 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 9,26, üretici fiyatlarında ise yüzde 6,98 düzeyinde gerçekleşti.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, enflasyon rakamlarındaki gerilemenin Orta Vadeli Plan´a göre uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu belirtti.

Ekonominin büyümesinin Türkiye'nin öncelikli hedefleri arasında olduğuna dikkat çeken Başkan Er, Bu doğrultuda Merkez Bankası para politikalarını, ekonomik çevreler ise adımlarını bu çerçevede atarak Türk ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümesi için çalışıyor. Açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarıyla da bu çalışmaların boşa gitmediğini görüyoruz. Enflasyonun son 14 ayın en düşük seviyesinde olması, bizler için oldukça mutluluk verici bir haberdir. Devletin ekonomide belirlediği hedefler ve uygulanan politikaların kararlılıkla sürdürülmesi halinde, Türkiye hem büyümeye devam edecek hem de belirlediği hedeflere daha kolay ulaşacaktır. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.