BUGİAD'lı işadamları İstanbul'da dünyayla buluştu

29 Kasım 2012 Perşembe 16:10
BUGİAD'lı işadamları İstanbul'da dünyayla buluştu






BURSA (CİHAN)- Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Üyeleri Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü'nde dünyanın dört bir yanından gelen işadamları ile buluştu.

BUGİAD üyeleri, çatı kuruluşu olan TUSKON tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü organizasyonuna katılırken, heyete Bursa'dan medya mensupları da eşlik etti.

Farklı ülkeler arasında ekonomik ve kültürel köprülerin kurulmasına zemin hazırlayan TUSKON'un organizasyonunda, Bursa'dan BUGİAD üyesi 5 firma da stant açtı.

Bu yıl itibariyle sektörel olarak organize edilen Dünya Ticaret Köprüsü'nde hazır giyim, tekstil, deri ve makine sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları stant açarak ürünlerini tanıttı. İstanbul'daki Dünya Ticaret Köprüsü'ne 130 ülkeden akın eden işadamlarına, ikili görüşmelerin verimli geçmesi adına 870 tercüman eşlik etti. Zirvenin açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan gerçekleştirirken BUGİAD'lı heyet fuar alanında stant açan Bursalı firmaları ziyaret etti.

BUGİAD ve Bursa basını tarafından ziyaret edilen BUGİAD üyesi Ersen Tekstil firma yetkilisi Mehmet Sefa Er, ''Dünyanın birçok yerinden işadamlarının standımıza ilgisi güzeldi. İthal kalitedeki bayan üst giyimlerimizle ilgili Moritanya ve Nijerya'dan ciddi bağlantılar kurduk. diye konuştu.
Bursalı sanayici Playoff yetkilisi Yusuf Çayhan ise, şunları söyledi: Eşofman grubumuz için Fas'la önemli bağlantılar gerçekleştirdik. TUSKON bu köprülerle bizi pek çok ülkeden işadamlarıyla aynı anda buluşturarak, ihracatımıza büyük destek veriyor.

Bursalı sanayici Perden Tekstil yetkilisi Hasan Yiğit de, Amacımız perde ürünlerimizle ilgili ihracat yapmayı düşündüğümüz ülkelerle burada irtibat kurmayı sağlamak. Dünya ticaret köprüleri bu konuda ciddi katkı yapıyor. İfadelerini kullandı.


TUSKON BAŞKANI RIZANUR MERAL BURSALI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen organizasyon sırasında Bursalı gazeteciler TUSKON Başkanı Rızanur Meral'le bir araya gelme fırsatı buldu. Basın mensuplarının Dünya Ticaret Köprüsü hakkında sorularını yanıtlayan Meral, bugüne kadar 16 ticaret köprüsünün gerçekleştiğini aktararak, bu yıl da Türkiye sanayisinin gücünü gösterdiğini ve farklı ülkelerle ihracat yapma olanağı bulduğunu söyledi.

Türk sanayisinin bir çatı altında toplanamayacak kadar büyük olduğunu vurgulayan Meral, Dünya Ticaret Köprüsü'nün bu yıl sektörel olarak organize edildiğini ve bu durumun görüşmelerin çok daha verimli geçmesine olanak sağladığını ifade etti. TUSKON Başkanı, bu zirve kapsamında 130 farklı ülkeden işadamının Türk işadamlarının masasına kadar getirildiğini söyleyerek bu sayede gerçekleşecek anlaşmaların ülke ekonomisinin canlanması adına da çok önemli olduğunu kaydetti.

Ülkelerin yüzde 99'unun zirveye mal almak için geldiğini ve bunun da Türkiye'nin ihracat kapasitesine ciddi bir katkı olacağını vurgulayan Meral, hedeflerinin Türk ticaretine yeni insanlar kazandırmak olduğunu söyledi. Yabancı ülkelerden gelen konuklarına Türkiye'nin yalnızca İstanbul ve ticaretten ibaret olarak sunulmadığını ifade eden Meral, misafirleri için hafta sonu farklı illere kültür turu düzenleyeceklerini belirtti.

ER, TÜRK İŞADAMLARI BU FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Zirveyle ilgili olarak BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ise şunları aktardı: TUSKON'un gerçekleştirdiği Dünya Ticaret Köprüsü, Türkiye'nin daralan pazarlarla ilgili ciddi bir açılım projesidir. Bilindiği üzere bugün dünyada tekstil sanayisi dendiğinde Türkiye ilk akla gelen isimlerden. Bursa da tekstil alanında gerek üretim olarak gerek pazarlama olarak iyi bir yere sahip. Biz burada BUGİAD olarak yani Bursa'yı temsilen tekstil sektöründe 5 stant açtık. Yaklaşık 40 civarında da ikili iş görüşmeleriyle ilgili katılım sağladık. Ben bu görüşmelerin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Zaten daralan pazarları ancak bu şekilde açabileceğimiz kanaatindeyim. Türkiye'deki işadamları bu fırsatı iyi değerlendirmeli.

Zirve kapsamında Afrika, Avrasya, Balkanlar, Latin Amerika, Asya Pasifik'ten bin 160 işadamı, 800 Türk işadamıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.