BUGİAD'lı kadın girişimciler yaşlılara gönül elini uzattı

06 Aralık 2012 Perşembe 13:07
BUGİAD'lı kadın girişimciler yaşlılara gönül elini uzattı






BURSA (CİHAN)- BUGİAD´ın Kadın Girişimciler Komisyonu üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´ne bağlı Dilruba Konukevi´ni ziyaret ederek, buradaki yaşlılarla yakından ilgilendi.

Konukevinin kuruluş hikâyesini dinleyen BUGİAD üyeleri, yakın zamanda Orhaneli´nde yapılması planlanan 100 yatak kapasiteli Konukevi Köyü hakkında da bilgi aldı.

BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyon Başkanı Dilek Ataygeldi, ziyarette yaptığı konuşmada, buradaki bakıma muhtaç insanlara maddi ve manevi açıdan destek vermek ve kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak adına ziyarette bulunmak istediklerini belirtti.

Ataygeldi, şunları söyledi: Görüyoruz ki buradaki bakıma muhtaç insanlar sizlerin elinde şefkat ve merhametle yuva sıcaklığında yaşatılıyor. Şüphesiz buradaki yaşlılarımız şanslı kesim. Kim bilir bilmediğimiz daha nice insanın yardım eline ihtiyacı var. Onların da yanlarında olmak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Sizlerin bu duyarlı yaklaşımınız, karşılıksız hizmet düsturunuz hepimize güzel bir örnek oldu. Bizler de böyle bir kuruma ve buradaki bakıma muhtaç yaşlılarımıza katkıda bulunabilir ve onların yüzünü güldürebilirsek çok memnun oluruz.

Ziyaretten hem kendilerinin hem de yaşlıların çok memnun olduğunu ifade eden Dilruba Evleri yetkilisi, kurumun aslında gönüllülük esasıyla çalıştığını, buradaki insanların, bir huzurevindeki gibi değil de aile ortamı gibi yakın ilişkiler içinde bakımının yapıldığını belirtti. Bu yüzden kurumlarına bugün çok fazla rağbet olduğunu üzülerek aktaran yetkili, insanların artık annesine babasına bakmaktan kaçtığını ve kurumdaki yaşlıların birçoğunun başlarından çok trajik olayların geçtiğini anlattı.

Dilruba Evleri'nin çocuk evi, aş evi ve konuk evi olmak üzere farklı çatılar altında topluma hizmet verdiği öğrenildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.