BUGİAD'lı mobilyacılardan Moskova'da pazar araştırması

04 Aralık 2012 Salı 17:03
BUGİAD'lı mobilyacılardan Moskova'da pazar araştırması






BURSA (CİHAN)- Bursa Girişimci İşadamları Derneği'nin (BUGİAD) mobilya sektörü üyeleri, Rusya´ya iş gezisi düzenledi. İş gezisi kapsamında MEBEL 2012 Mobilya Fuarı´nı da ziyaret eden üyelere, BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er eşlik etti.

Moskova ziyaretinin ilk gününde işadamları, TUSKON Moskova Temsilcisi Ali Tırnava ve Rus-Türk İşadamları Derneği (RUTID) Genel Sekreteri Recep Dönmez ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında Moskova ve Rusya iş dünyası hakkında Tırnava ve Dönmez´den detaylı bilgiler alan heyet, yabancı yatırımcılar için Rusya´daki iş fırsatlarını ve mobilya sektörünün bugün geldiği noktayı irdeleme olanağı buldu.

Üyelerin bir başka durağı da mobilya endüstrisinde Rusya'nın en büyük etkinliği olarak görülen, dünyadan altmış bin ziyaretçi ve bin 500 kadar katılımcının yer aldığı MEBEL 2012 Fuarı oldu. Burada dünyanın pek çok yerinden firmaların ürünlerini yakından inceleme olanağı bulan üyeler, fuar ziyareti sonrasında RUTID Yönetim Kurulu ve Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ile bir araya geldi. İşadamları, Davulcuoğlu´ndan Rusya´daki yatırım imkânları ve işadamlarının Rusya pazarı hakkında bilmesi gerekenleri dinledi.

Moskova Ticaret Odası´nda gerçekleşen programa da katılan heyet, Rusya Mobilyacılar Federasyonu Başkanı Sergey Kuzmin ve 20´ye yakın Rus işadamıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Programda Rus iş dünyasına seslenen BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, alternatif pazar ve üretim alanları arayışı içinde olduklarını, dışa açılım ve ortaklık kültürü ile Rusya´da iş yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Gezi çerçevesinde Rusya´nın en büyük mobilyacılar çarşısında incelemeler yapan BUGİAD´lı mobilyacılar, burada piyasa hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatı buldu. Ardından TC Moskova Ticaret Müşaviri Hakkı Karabörklü ile bir araya gelen heyete, Rusya´daki yatırımcılar için devlet desteği kapsamında yapılan işler anlatıldı.

Rusya iş gezisine katılan Ali Osman Tuğral, iyi bir araştırma yapılarak Rusya pazarına girilmesi gerektiğini vurguladı. TUSKON´un Rusya´da çok faydalı işlere imza attığına şahit olduklarını belirtti. Kadir Batur ise öncelikle gerek TUSKON temsilciliği, gerekse RUTID tarafından çok güzel karşılandıklarını ifade ederek, fuarda 20 kadar firmayla görüştüklerini ve bazılarıyla daha sonra da iletişime geçeceklerini vurguladı.

DÜNYA PAZARINA AÇILMAK İSTEYEN, ÖNCE MOSKOVA´YA GELSİN´

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, Moskova gezisinde yatırım imkânları açısından Rusya pazarıyla ilgili izlenimler edindiklerini, fuarda da marka olmuş Türk firmalarıyla görüştüklerini, fikir paylaşımında bulunduklarını belirtti.

Moskova Ticaret Odası´nda gerçekleşen ikili iş görüşmelerinin de Türkiye-Rusya ticari ilişkilerine katkı yapacağını vurgulayan Er, Moskova´nın çok hareketli bir şehir olduğunu ve dünya pazarına açılmak isteyen işadamlarının öncelikle Moskova´ya gelerek, burada önemli tecrübeler edinme olanağı bulacaklarını aktardı.

BUGİAD Mobilya Komitesi Başkanı Serdar Durmuşlar da uzun vadede Rusya´ya yatırım karlı bir ticaret olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Ziyaretler sıklaştırılarak ve ardından bayiler açılarak bu pazarda ciddi şekilde yer alınabilir. Bölgesel olarak takip edilmesi gereken yerler olduğu için ve ülkemize yakın olmasından dolayı Rusya ile çevresindeki ülkeler Türk işadamları için ciddi potansiyeller bulunduruyor. Rusya´da TUSKON temsilciliğinin yer alması da Rusya´ya verilen önemi gösteriyor. Ayrıca TUSKON ve RUTID´ın faaliyetleri bir köprü konumunu oluşturuyor ve Türk işadamları için kolaylıklar sağlıyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.