Bugün hava nasıl olacak? Fırtına ve yağmura dikkat

İstanbul dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmurlu hava sisteminin etkisi altında kaldı. Yüksek kesimlerde fırtınanın etkisi daha şiddetli oldu.

06 Aralık 2018 Perşembe 08:02
Bugün hava nasıl olacak? Fırtına ve yağmura dikkat






Bugün hava nasıl olacak? Fırtına ve yağmura dikkat


Bugün hava nasıl olacak? Marmara Bölgesi'nde fırtına ve yağmurlu hava dün akşam saatlerinden itibaren kendini gösterdi. Ulaşım aksadı, yağmurlu hava etkisini sabahın ilk saatlerine kadar deval etti. 
İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan fırtına, etkisini gece de boyunca sürdürdü. Fırtına genel olarak kıyı kesimlerinde daha fazla etkili olurken, yer yer yüksek kesimlerde de etkisini gösterdi...

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına etkisini gece boyunca sürdürdü. İHA'nın haberine göre; kıyı kesimlerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava devam edecek. Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 6 derece azalacağı tahmin edilirken Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bursa, Mersin ve Adana için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Malatya, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir, Konya, Çankırı ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2),Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m2),Mersin merkez ve kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2),Mersin merkez ve kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son Güncelleme: 06.12.2018 06:10
Anahtar Kelimeler:
Bugün Hava Nasıl Olacak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.